Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Romlik a videó minősége ha...

Romlik a videó minősége ha felülírom?

Figyelt kérdés

Sony Vegas Pro 9-et használok, és mentésnél - pontosabban renderelésnél - jobb szeretem felülírni a rosszul sikerült videót a javított verzióval, mert úgy valamivel gyorsabban kész a mentés.

Az érdekelne hogy egy ilyen felülírás során romlik a videó kép és hangminősége?

2013. febr. 21. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

??

Talán attól függ, hogy mivel írod felül, nem?

2013. febr. 21. 21:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Első:

Persze, ha egy Full HD videót felülírok egy 300x400-as felbontásúval akkor nyilván romlik :D

Úgy értettem hogy ha (majdnem) ugyanazt a videót felülírom. Pl. egy autós üldözést vágok össze, lementem, visszanézem, és rájövök hogy a 3. vágókép túl hosszú ideig látható, kijavítom a hibát, és rámentem ugyanazt a videót az előzőre, azzal a különbséggel hogy ott már rövidebb a 3. vágókép. És mondjuk ezt megcsinálom 10-szer, 20-szor. Romlik a videó minősége?

2013. febr. 21. 23:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, ha ugyanúgy tömöríted akkor csak azért, mert x-szer mented nem fog romlani a minősége.
2013. febr. 22. 03:36
 4/6 tabaki ***** válasza:
A minőségromlás a klasszikus analóg rögzítési módokra (mondjuk film, magnó/videószalag), ahol a másolás fizikai okokból kivédhetetlen pontatlansága minden ismétlésnél halmozódott, illetve a hordozó karcolódása, nyúlása ésatöbbi miatt sem lehetett szó korlátlan számú ismétlésről. A digitális másolásnál a jelnek nem a minőségét, hanem a számértéket másolod. Ha pl. beolvasod, hogy 55678, az egy egyértelmű jel, amelyet nem lehet homályosabban, gyengébben vagy recsegősebben továbbítani. Problémák csak hibás adathordozó esetén adódnak, de az más kérdés, nincs összefüggésben az elmondottakkal.
2013. febr. 22. 10:06
 5/6 tabaki ***** válasza:

+Bocs, kimaradt egy szó, tehát:

...a klasszikus analóg rögzítési módokra JELLEMZŐ, stb.

2013. febr. 22. 10:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezt akartam tudni, köszönöm szépen!
2013. febr. 22. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!