Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan tömörítő program...

Dorcsin Dávid kérdése:

Van olyan tömörítő program amelyik úgy tömörít hogy pl: 4GBból-3 GB-ot csinál?

Figyelt kérdés
program neve

2013. febr. 17. 11:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy van. Pl.: WinRar

Amúgy a legtöbb tömörítő tud ennyire tömöríteni, kérdés, hogy van-e elég időd hozzá.

2013. febr. 17. 11:32
 2/15 tabaki ***** válasza:

Hm, WinRar... Nem muszáj elsőre fizetőset választanod, van sok ingyenes is, jól bevált például a 7zip, FilZip, Tugzip, de használhatod a rendszer beépített tömörítőjét is. Mivel kétablakos fájlkezelő nélkül éppen csak vegetálni lehet, nyilván fent van a gépeden a Free Commander vagy (ami valószínűbb) egy lopott Total Commander. Mindkettőben rendkívül kényelmes a tömörítés illetve a tömörített fájlok kezelése.

Sok múlik azon, hogy milyen adatot tömörítesz. Eleve helytakarékos JPG-képeket vagy így optimalizált mozgóképet nem tudsz tovább összenyomni, de általános adatok esetén akár harmadára-negyedére is csökken az elfoglalt tárhely.

2013. febr. 17. 11:50
 3/15 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van 2-es. Nem kell elsőre fizetőset választani, csak példa volt.
2013. febr. 17. 11:52
 4/15 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ennyit nem fogsz tudni tömöríteni rajta. Képet zenét filmet és játékot ennyire nem tudsz tömöríteni, azt meg kétlem, hogy szöveg lenne ekkora...
2013. febr. 17. 15:30
 5/15 anonim ***** válasza:

Nehogy 75%-os tömörítést ne lehessen elvégezni.

Ezt hogy gondoltad?

2013. febr. 17. 17:23
 6/15 anonim ***** válasza:
Úgy gondoltam, hogy egy kép, film zene és játék eleve tömörítve van, ezekkel nem tud mit kezdeni. Nagyarányú tömörítést csak tömörítetlen adaton tud elvégezni, de amit felsoroltam az egyik sem az. Így gondolom...
2013. febr. 17. 18:08
 7/15 tabaki ***** válasza:

@Fehersrac:

Általános esetben: [link]

Ami meg a képet/videót illeti, mint fentebb láthatod, megint egyetértünk.

2013. febr. 17. 18:41
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem akarok megint kötözködni, de :)

Ha egy telepített játékot vagy programot akar tömöríteni azt megteheti, de annak semmi értelme hiszen azt máshol nem tudja használni. Arra ott van a telepítőfájl illetve a mappa amiből a program telepítve lett, amiben viszont megint csak tömörítve van az anyag, tehát újfent nincs értelme tovább tömöríteni, mert nem ér el vele semmit...

2013. febr. 17. 19:45
 9/15 tabaki ***** válasza:
Hasamra ütve, de láthatólag vesztemre pakoltam össze pont egy program mappáját. Én egyszerűen úgy képzeltem el, hogy Kérdező egy kis helyet akar nyerni, ennek érdekében vinyóján lévő immobiliát egy kisebb lemezre vagy DVD-re mentené. Persze, hogy program esetén akkor is a telepítőfájlokat érdemes menteni -- hülye volt a példa, mea culpa.
2013. febr. 17. 21:35
 10/15 anonim ***** válasza:

Fehersrac:

Szerintem a kérdező sem olyan ostoba, hogy ilyenre ne gondolt volna.

Véleményem szerint a kérdező egy 4 GB-os adathordozóra akar rátenni valamilyen adatot, ami kicsit nagyobb az adathordozónál.

Dorcsin Dávid légyszíves mond meg, hogy mire akarod a tömörítést alkalmazni, és miért. Ezzel végleg lezárjuk a témát.

2013. febr. 17. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!