Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » MikTeX/LaTeX oldalszélesség...

MikTeX/LaTeX oldalszélesség változtatása?

Figyelt kérdés
Mikor átalakítom pdf-be, akkor a bal margó majdnem a felénél van az oldalnak, már ha az a gond, egyszerűen sehogy nem tudom beállítani és nagyon zavaró, hogy a szöveg az oldal felénél törik.

2013. febr. 7. 16:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Esetleg nem írnál le egy teljes oldalt (elejétől a végéig) ahol egy ilyen képet beszúrsz? Próbálgatom, de nem akar sikerülni.
2013. febr. 23. 14:55
 12/18 tabaki ***** válasza:
Most egy kis tabletről irkálok, ha használhatóbb gépen leszek, majd küldök.
2013. febr. 23. 17:42
 13/18 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a segítségedet!

Azt kérdezném még, hogy a LaTeX és MikTeX miben különböznek? Én úgy képzelem el, mintha "testvérek" lennének a TeX családon belül, ez mennyire reális?

2013. febr. 23. 18:15
 14/18 tabaki ***** válasza:

Ez kissé trehányan van összerakva, de nekem működik:

[link]

Ami a LaTex/MikTex dolgot illeti, nem egészen jól gondolod. A MikTex a Texnek egy programban elkészített megvalósítása, egy Tex-fordító, vagyis egy olyan program, amely a Tex szabványnak megfelelően cselekszik. A LaTex viszont a Tex szabvány kiterjesztése, mondhatni, hardvertől és oprendszertől független elméleti konstrukció -- ennél valójában jóval több, amennyire tudom, tulajdonképpen egy Tex nyelven megírt függvényekből/rutinokból összehordott utasításhalmaz. Minthogy Tex-fordítók más oprendszereken is léteznek (hajjaj!), a LaTex már platformfüggetlenül ugyanaz lehet.

2013. febr. 24. 12:35
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet továbbra is. Nekem nem működőt, a hibaüzenet alapján az .eps kiterjesztéssel van baja, mit tudok tenni ilyenkor?
2013. febr. 28. 09:14
 16/18 tabaki ***** válasza:
Milyen tex-szerkesztőt használsz?
2013. febr. 28. 21:06
 17/18 A kérdező kommentje:
MikTeX-et, LaTeX-et nem találtam sehol.
2013. márc. 1. 15:58
 18/18 tabaki ***** válasza:

Mint fentebb: A LaTex a szabvány neve, a MikTex, ProTex, TeTex és hasonlók pedig az azt megvalósító programok.

Valami miatt úgy dereng, hogy a MikTex saját szerkesztőjéből nekem se fordult. Próbálkozz a TexnicCenter nevű szerkesztővel -- legalábbis én azzal nálam ment a fordítás.

2013. márc. 1. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!