Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Meglehet oldani hogy a számító...

Meglehet oldani hogy a számítógép készítsen egy teljes rendszervisszaállitó fájlt pl. egy pendrájvra s ha baj van akkor újratelepítse ez alapján az egész rendszert drivereket s a fenntlevő kisebb programokat stb?

Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 14:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
2013. febr. 7. 15:47
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. idő lesz mig átnézem és megértem ha nem megy kérdezek.

A kérdésre meg, mit keres 400 G videó...

Csak egy db 1 terrás meghajtó van. Ez a rendszermegjahtó is.

Javasolsz esetleg particionálást a rendszernek?

Ha igen ennek mi az előnye?

Nekem azt modnták ugy lassab.

Tévednek?

Nekem azt is mondták ha beteszek egy második kis winyót a rendszernek ugyis lassabb lesz eleve mert 2 meghajtót kezel az alaplap és azért is mert ami nem fér rá program a rendszerlemezről s a másik winnyóról fut az is lassabb.

Vagy rosszul tudom? S mi a javaslat?

Mindenkép optimális rendszer a cél ha adtok tanácsokat megköszönöm.

2013. febr. 7. 17:45
 13/24 A kérdező kommentje:

Másik:

akkor az tul nagy kérés hogy havonta a gép nézze át mi lett telepitve a legutóbbi mentés óta s készitsen ezekről egy kiegészitő fájlt?

Ha meg már több kiegészitő fájl van mondjuk félévente akkor füzze is össze ezeket egybe?

2013. febr. 7. 17:47
 14/24 anonim ***** válasza:

A partícionálás előnye, hogy ha a win a rendszer partíciót szétkapja, akkor a rajta lévő adatok nem vesznek el. Ahogy én felosztanám egy win-es gépnek:

A.) 50-100 GB rendszer, többi adat

B.) 50-100 GB rendszer, memória méretnyi a lapozófájlnak, a többi adat.

A lassulás indokát nem értem. A fejnek így is-úgy is ugrálnia kell, ha rendszer és az adatfájlok között váltogat, hogy most át kell neki ugrani egy partícióhatárt v. sem, az oly mindegy neki...

2013. febr. 7. 18:41
 15/24 anonim ***** válasza:

"Javasolsz esetleg particionálást a rendszernek?"

Mindenképpen. Egy ekkora vinyót illik kétfelé venni, pláne ha a rendszer is ezen van...

"Ha igen ennek mi az előnye?"

Az, hogy ilyenkor ha rendszervisszaállítás van akkor nem kel a 400GB-nyi videót másolgatni, míg ha csak egy partíciód van, akkor nehéz formázni anélkül hogy a videók is megmaradjanak.

"Nekem azt modnták ugy lassab.

Tévednek? "

Igen. Több partíciótól és több vinyótól nem lesz lassabb a géped...

"Nekem azt is mondták ha beteszek egy második kis winyót a rendszernek ugyis lassabb lesz eleve mert 2 meghajtót kezel az alaplap és azért is mert ami nem fér rá program a rendszerlemezről s a másik winnyóról fut az is lassabb."

Mint írtam, ez hülyeség...

S mi a javaslat?

Mindenkép optimális rendszer a cél ha adtok tanácsokat megköszönöm.

Ekkora vinyóra egy 60GB-os rendszerpartíció, erre a használt programok, driverek, frissítések és minden egyéb a maradék helyre, ami egy másik partíció. Ilyen esetben pedig csak a 60 GB-os partíciót kell helyreállítani a másik partíció érintetlen marad...

"akkor az tul nagy kérés hogy havonta a gép nézze át mi lett telepitve a legutóbbi mentés óta s készitsen ezekről egy kiegészitő fájlt?

Ha meg már több kiegészitő fájl van mondjuk félévente akkor füzze is össze ezeket egybe?"

A NortonGhost ezt is tudja, de én ezt nem használom. Félévente csinálok egy új mentést a 2. partícióra és a régebbit letörlöm. Így mindig a két utolsó mentés marad meg és gáz esetén 15 perc alatt visszaállítható...

2013. febr. 7. 18:42
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Na most az a probléma, beraktam a win7 telepitő dvd-t a vadonatuj gépembe s azonnal elkezdte keresni a windowst majd renben feltelepitette de meg se kérdezte akarom e particionálni. A windows xt mindig megkérdezte. Mivel minden baja van a gépnek rövidesen ujra telepitem, nem baj ha minden elvész, de akkor hogyan particionáljam ha esélyt se ad rá nekem?
2013. febr. 7. 18:57
 17/24 anonim ***** válasza:

A WIN7-nél is lehet partícionálni:

[link]

A 7. képernyőnél a "new" gombbal tudsz új partíciót létrehozni...

Az se baj ha csak egy partíció van, mert windows alól tudod azt az egyet zsugorítani és utána csinálni egy újat a lemezkezelőben...

2013. febr. 7. 20:25
 18/24 anonim ***** válasza:

#17:nem kötözködésből, de ha jól tudom, akkor a win telepítője nem alkalmas méretezésre. Ha a linket található módszert alkalmazza, akkor az adatok törlődni fognak.

Én az ilyen méretezést, egyesítést általában a EASEUS Partition Master Home-mal szoktam végezni.

2013. febr. 7. 21:43
 19/24 A kérdező kommentje:

Jelenleg nem baj az adatok törlődése de érdekelnének ezek a részletek is.

Késöbb lehet olyan helyzet ahol baj lehet,

2013. febr. 7. 23:36
 20/24 anonim ***** válasza:
Leírtam, hogy a méretezést WINDOWS ALÓL csinálja. Nem telepítőlemezzel, hanem a már működő oprendszer segítségével a lemezkezelőből...
2013. febr. 8. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!