Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Meglehet oldani hogy a számító...

Meglehet oldani hogy a számítógép készítsen egy teljes rendszervisszaállitó fájlt pl. egy pendrájvra s ha baj van akkor újratelepítse ez alapján az egész rendszert drivereket s a fenntlevő kisebb programokat stb?

Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 14:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Meg. Image-et kell készíteni a meghajtóról, amit aztán vissza tudsz állítani. Sok ilyen van és a Norton Ghostot "ismerem".
2013. febr. 7. 15:00
 2/24 A kérdező kommentje:

úgy érted az egész meghajtót egy az egyben kimásolni majd

visszamásolni?

asszem ez a klonozás.

na de az az adatokat is klonozza nem?

akkor meg kéne egy másodwincseszter, akkora...

tele van videókkal.

azt hallottam hogy van fálj alapu klonozás ami nem bitenként megy igy a szabad helyek megmaradnak na de ha tele van adatfájlal akkor ez nem megy csak óriási memória árán.

2013. febr. 7. 15:03
 3/24 anonim ***** válasza:

DeepFreeze

Web: [link]

Honlap: [link] /enterprise/deep-freeze/

Kézikönyv: [link]

A program telepítése után, készít egy virtuális pillanatfelvételt rendszerünkről.

A virtuális pillanatfelvétel úgy értendő, hogy nem tényleges mentést készít (mint például a szintén nagyszerű Norton Ghost), hanem megjegyzi a rendszer pillanatnyi állapotát és azt tárolja el.

Norton Ghost programmal való összehasonlítása:

- Míg a Norton Ghost egy teljes rendszermentés esetén a forráslemez komplett adattartalmát bájtról-bájtra elmenti (ami a tartalomtól függően akár több GB is lehet), addig a DeepFreeze (úgyszintén bájtról-bájtra) csak "lefényképezi" a rendszert.

- Míg a Norton Ghost használata során a mentés illetve visszaállítás hosszabb időt vehet igénybe, addig a DeepFreeze esetében ez csak egy szimpla rendszer újraindítással jár.

- Míg a Norton Ghost esetében a mentett adatok tárolására komoly rendszerterületet kell fordítanunk, addig a Deepfreeze használatával mindezt elkerülhetjük, mivel az aktuális rendszerállapot és ezáltal az adatok mentése nem fizikailag történik.

2013. febr. 7. 15:11
 4/24 A kérdező kommentje:

Ezt még mindig nem értem.

Én olyant képzelek el ami felismeri a telepitett programokat és felismeri azoknak az adatfáljait is és ezeket tömöritve elmenti de telepitőként.

És ha a a rendszert ujra kell rakni akkor ez a telepitő nem csaka vindowst rakja fel hanem az alaplap a videokártya s a többi drivereit is és az egyéb letöltött programokat. exel, blender, google crome, gmail chat bővitmény stb.

de pl a video alkönyvtár 400 gigás fáljaival nem terheli a 32 gigás pendrájvot.

ilyen van?

2013. febr. 7. 15:17
 5/24 anonim ***** válasza:

K.: ez már csak beállítás kérdés. Arra ne is számíts, hogy majd a program érzékeli, hogy fenn az Office csomag és leszedi a telepítőjét és feltelpíti.

Viszont a klónozó progik azok beállíthatók, hogy milyen mappákról készítsenek másolatot.

(mit keres 400 GB-nyi videó a rendszer meghajtón?)

2013. febr. 7. 15:28
 6/24 anonim ***** válasza:
A DeepFreezevel csak az a gondom, hogy honnan tudja, hogy melyik fájlok a windows "részei" és melyiket kell eltárolni. Egy feltelepített audioeditort nem fog elmenteni ,ahogy a böngészőt és beállításait, Word-ot és egy csomó egyéb progit sem, így a registry-be bent lesz de a vinyón nem. Ez egy kicsit nekem sántít. Így persze kevesebb hely elég, de nem átlátható nekem a működése. A NortonGhost egyértelmű, cakk-pakk elment mindent és nincs gond.
2013. febr. 7. 15:39
 7/24 anonim ***** válasza:
Az addig rendben van hogy a felhasználó kijelöli a mappákat, de van egy csomó rendszermappa, rejtett fájl ami a telepített programok részei és ha ezek kimaradnak akkor a visszaállítás sem lesz lehetséges, mivel a felhasználó nem tudja melyik mappa fontos és melyik nem... Én maradnék a Nortonnál...
2013. febr. 7. 15:41
 8/24 anonim ***** válasza:

Kimondottan hordozható, Portable verzióban is létezik:

Almeza MultiSet Pro. 8

[link]

de erre is, először NEKED kell összegyűjtened az ÖSSZES program, driver telepítőjét, és ha megvan, bármikor erről bootolva, akár automatikusan feltelepíti az összes alkalmazást, vagy akár kézzel, manuálisan válogathatsz az alkalmazások közül, hogy mit telepítsen!

2013. febr. 7. 15:41
 9/24 anonim ***** válasza:
... és ez az egyesével feltelepítős módszer is időigényes, míg a Norton egy partíciót 15 perc alatt felépít driverekkel beállításokkal és feltelepített programokkal együtt. Az én rendszerpartícióm 60 GB-os, ebből 30 GB szabad. ebből csinál egy 15 GB-os fájlt. Szerintem ez a mai 2-4TB-os HDD-k korában nem sok, egy Bluray film mérete és nincs gond...
2013. febr. 7. 15:43
 10/24 anonim ***** válasza:

meg:

[link]

2013. febr. 7. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!