Valaki el tudná magyarázni az alábbi folyamatok pontosan mit is csinálnak/jelentenek?
- töredezettség mentesítés
- hibaellenőrzés: ez a művelet megkeresi a kötet hibáit (lemez ellenőrzés)
- szabad helyek törlése ( egy tisztító program kínált ilyen opciót de sajna nem tudom, hogy mit is fog pontosan csinálni)
Előre is köszi
-töredettségmentesítés: a telepített, majd eltávolított programok hagynak maguk után (rejtett) fájlokat, azokat törli véglegesen
-hibaellenőrzés: szektorhibákat keres, és asszem megpróbálja javítani is
-ez utolsót nem tudom mit jelent, de remélem az előző kettőben segítettem
A töredezettségmentesítő a lemezen fizikailag több darabban lévő fájlokat rendezi át, így valamivel gyorsabb lesz a fájlok beolvasása, mert a merevlemeznek nem kell annyit üresjáratban tekerni, hogy megkeresse a sok kis darabkát.
A hibaellenőrzés fájlrendszer- és szektorhibákat keres és javít a lemezen.
Az utolsónál szerintem valamit elírtál, szabad helyen már mit törölsz, feltételezem valami ideiglenes fájlokat, ott maradt, használatlan fájlokat töröl, bár szvsz ezek olyan keveset foglalnak, hogy ilyen több100 gigás meg terrás hdd-knél semmit nem jelent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!