Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Visual Basic első programnyelv...

Visual Basic első programnyelvnek?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és szeretnék megtanulni valamilyen nyelvet. Próbálkoztam már egyszer a java-val ,de feladtam ,mert nehéz volt,nem értettem. :( HTML,CSS -hez értek valamilyen szinten ,meg úgy általánosságban a gépekhez.:D Most újra rászánom magam és kinéztem a visual basic-et (azt hallottam könnyű ,bár nem tudom elsőnek jó -e) Szóval ez lenne a kérdésem ,hogy szerintetek belevágjak? Minden választ szívesen várok! :)
2013. jan. 5. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem oké, velem is kb így volt a te korodban, igaz, 15 évvel ezelőtt. Még QuickBasicben kezdtem. Windowsban hamarabb lesz sikerélményed, valami halvány objektumorientált szemléleted is lesz, de rászokhatsz egy csomó dologra, ami később nem jön jól. De ma már a Visual Basic is úgy néz ki, mint egy normális programnyelv, és natív ("natív", .NET) kódra fordul, elvileg ilyen téren kárt nem okozhat. Szerintem próbáld meg.
2013. jan. 5. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Tanulni olyan nyelven kell, ami nem túl bonyolult ahhoz, hogy elvegye a figyelmet magáról a programozásról. Igaz, hogy most a Java a menő, de azzal kezdeni egy kicsit durva lenne. (Mint ahogy olvasni sem Jókai-regényekből tanulunk meg, hanem olvasókönyvből.)

A lényeg, hogy programozni tudj. A nyelv másodlagos. Ha már programozni jól tudsz, onnantól kezdve egy új nyelv megtanulása nem olyan nehéz.

Szerintem a Visual Basic (gondolom a .NET-es verziókra gondolsz) pont jó kezdő nyelvnek.

2013. jan. 5. 22:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudok semmit erről a nyelvről. Egy hozzászólásban olvastam ,hogy könnyű. Nem tudom milyen verziók vannak (pl. .NET) Szóval még én sem tudom ,hogy kezdek bele.
2013. jan. 5. 22:58
 4/4 anonim ***** válasza:

A Visual Basic a 6-os verzióig tulajdonképpen a hagyományos BASIC közvetlen leszármazottja. A Visual Basic .NET már egy teljesen átszabott, tulajdonképpen új nyelv, amit kellőképpen hozzáigazítottak a .NET rendszerhez.

Egyébként igen, a BASIC a legkönnyebb nyelvek között van számontartva.

2013. jan. 6. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!