Xp-ben, nem lehet zsugorítani vagy kiterjeszteni egy lemezen a partíciókat?
Start-Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép kezelés-Lemezkezelés. És egyszerűen két gépen megpróbáltam és nem tudok... Mi az oka? Egyiken Dinamikus lemezzé lett konvertálva a lemez, azon kiterjeszteni engedte, de zsugorítani nem... Miért van ez? Két partíció és az egyik rendszer. És csak kiterjesztést enged, de így nincs szabad hely, amire kiterjesszem!
Van ötletetek?
Az XP-be nincs ilyen funkció beépítve, de vannak programok , amikkel megoldható, akár ingyenes is.
Például:
Ajánlottak ingyeneset én is ajánlok fizetőset!
Acronis Disk Director Suite.
Megbízható és a programot akár cd -ről vagy penDrive -ről is futtathatod!
Az ingyeneseknél előfordúl hogy mint előző program
" A műveletek során adatok törlődhetnek le a merevlemezről, ezért előtte érdemes biztonsági mentés készíteni a legfontosabb adatokról."
mi van, ha épp a mentés adat vész el?!
A disk director adatvesztés nélkül alakítja a partíciót, legyen az akár rendszerpartíció!
A másik (szintén fizetős programmal adatmentést készíthetsz, Acronis True Image Home, jellemzője , hogy szintén ki lehet írni boot lemezként, ha mindkettő fent vana a gépen akkor mindkét program rámeg 1 lemezre, de akár bootoláskor F11 -használatával (mikor kiírja) elindúl a program.készít magának egy kissebb fat32 -es partíciót és onnan indúl.
Biztos van olyan ingyenes program is ami nem okoz adatvesztést Én nem próbáltam (fő a biztonság)!
Köszönöm a válaszokat!!!
Akkor simán Windowsban nem lehet! :)
Megyek beszerzek programot hozzá!
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!