Fstab-ot hogy kell beállítani debian alatt, hogy automatikusan csatolja a partíciokat?
Eddig fedora-t használtam javarészt, ott nem kellett fstab.
Most szeretném kipróbálni a debiant, de hallottam, hogy valamit kell machinalni...
Elmondanátok teljesen kezdő szinten mit hogyan kellene?
Debian telepítés alatt a többi particiókhoz ugye nem nyúl? Cuccaim maradnak?
Vagy olyan mint fedora, hogy bekapcs után mindig jelszóval kell manuálisan csatolni a lemezeket?
Légyszi segítséget adjatok ezügyben, részletesen.
Köszönöm
Először is hallgatni a tapasztaltabbakra, amikor leírják szépen, hogy ne tegyél fel Debiant, mert nem lesz egyszerű használni.
Másodszor ha nem tudod használni a keresőt, akkor meg fogsz halni a linux világában.
kereső nem valami jó... nincs elég cucc, másik meg hogy ha nem próbálom nem tudom megtanulni.
szerintem.
Persze a kereső a hibás, mert te nem tudsz keresni? Menjél már! Találja ki, hogy neked mire van szükséged?
Terminál: man fstab és mazsolázgass! Ott van benne minden!
jól van na megoldom valahogy;)
de egyébként manuálisan lehetne csatolni mint fedora alatt jjelszóval?
feltettem a debian 6ost.
Elsöre volt minden ami kell, nem volt gond semmivel. Kb. 40 perc alatt lett egy jo rendszerem. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!