Xp helyett mit használjak?
Olvasom itt a neten, hogy jövőre megszűnik a Windows Xp támogatása.
Na most az én laptopom elég gyengusz, nem fog elbírni egy Vista-t sem szerintem. (IBM Thinkpad R50e). Mit tegyek fel helyette?
És azt is rebesgetik, hogy életveszélyes lesz az Xp-vel a netre menni.
És akkor a vírusirtó az smafu lesz? A tűzfalon is átjönnek majd a csúnya vírusok? Ezek nélkül eddig is veszélyes volt netezni(bármely oprendszer alatt), miben változik ez meg, ha nem frissül a Windows?
Hmm?
Szerintem ez csak a marketing része, hogy az emberek dobják ki az XP-t, és vegyenek újabb op. rendszert.
A frissítéssel a biztonsági réseket tömködik, nem tudom egy 12 éves op. rendszernél milyen biztonsági rés van, amit még nem tömtek be.
Mindenesetre nem gondolom hogy a későbbiekben kevésbé lenne biztonságos mint most.
Csak nyugalom, 2014. április 8. -áig lesz támogatás XP -re. :)
A Microsoft oldalának higgy, ne pedig holmi vérpistike blogjának.
én ennyire nem paráznék.
lehet hogy valamivel sebezhetőbb lesz majd az XP
de vannak külsős programok is aminek a támogatása ugyan úgy meglesz mint eddig.
oprendszert XP helyett nem nagyon tudok ajánlani mivel a Linux rendszerekhez is inkább haladó szintű számítástechnikai ismeret kell mivel néhány programot nem túl egyszerű telepíteni.
illetve a vírusokat folyamatosan szűrik és többé kevésbé a böngésző is blokkolja ezeket.
ha megszűnik az XP támogatása akkor sem kell megijedni csak beszerezni egy vele kompatibilis tűzfal illetve vírusírtó progit
> Na most az én laptopom elég gyengusz, nem fog elbírni
> egy Vista-t sem szerintem.
Próbálkozz meg egy Puppy Linux-al.
Az gyakorlatilag bármin elindul:
> És azt is rebesgetik, hogy életveszélyes lesz az
> Xp-vel a netre menni.
Én egy XP SP2-vel netezek, amit soha nem frissítettem.
Nem érzem magam életveszélyben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!