Windows Xp telepítése sikertelen, továbbá kékhalál és egyéb finomságok. Mi lehet az oka?
Szóval, van egy eredeti Winxp Home cd-m, és a formázás után, amikor másolna néhány alap fájlt a HDD-re, valamelyiknél (általában run32.dll, de van hogy egy másiknál, pl. ???????.$? fájlnál /elég érdekes/ is.
Ez még semmi, mert van egy Winxp SP1 cd-m is, ott meg ha fel tudja telepiteni, fellépek a netre, kékhalál, probáltam ujrarakni, (win SP1-el) de már a telepités közben is kékhalál. Win 98 tökéletesen felment :D De inkább Xp-t használnék, azt szeretem, és Win vista meg 7-et már nem bírná a gép. Szétszedtem, a HDD BUS kábele sérült volt, kicseréltem. De utána is megvoltak a problémák. Bios elemet is kivettem, majd vissza, ujra beállitottam de így is. Szerintetek mi lehet? már vagy 7x leformáztam a vinyót, de ugyanaz... Alaplap? HDD? Vírus?
Nemrég vettem a gépet, és csak netre használom, elég aggasztó...
Még egy érdekesség, hogy az eredeti winxp telepítésénél azt adta ki nekem a formázás után hogy nem ment át az eredetiségvizsgálaton ez a csomag (pedig még netet sem látott meg semmit,még a telepítő sem indult el....
Pedig korábban mindig sikeresen tettem fel erről a cdről a rendszert.
Ennek alapján teszteld le.
1,8 Intel Proci,
1 GB Ram
40 Gb HDD
Iobit Advanced systemcare-val lefuttattam egy mindenre kiterjedő ellenőrzést, ugy hoyg csak az xp volt a gépen, semmi más, és igy kb. 12.000 Hibát talált és javított ki, azóta jobb a helyzet de van hogy kékhalál jön be, mindig más, de ezeket dobja ki főleg:
0x0000008e
0xc0000005
0x804fa32d
0xf4d8184c
0x00000000
Page_fault_in_non_paged_area
0x00000050
0xe13e6400
0x000000001
0x8053cc80
Utánanéztem ezeknek, memória hibára utal sztem a többsége, és valami durva vírusról is olvastam ezek alapján, ami nagggyon belemászik a hdd-be, de lehet hogy a ramba is (érdekes, mivel áramtalanítás után minden elveszik ugye onnan), Legfrisebb nod32vel mindenre kiterjedő ellenőrzést csináltam, de semmit sem talált...
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Egy folyamat olyan adatot címzett meg, ami nem található meg a memóriában. A hibát bármi okozhatja, amin memória van, kezdve a RAM-tól egészen a processzor gyorsítótáráig. Kezdjük a memóriával és a merevlemezzel (ha be van kapcsolva a virtuális memória, valószínűleg be van). Ha hibátlanok, töröljük és hozzuk létre újra a lapozófájlt, ezután jöhet egy újratelepítés, mert a többi hardver ellenőrzése már igen bonyolult. Ha frissen telepített rendszerrel is megismétlődik a hiba, akkor a legbiztosabb módszer, ha elkezdjük cserélgetni a szóba jövő alkatrészeket. Fontos, hogy minden csere után ajánlott friss rendszer használata, de legalább az illesztőprogramot távolítsuk el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!