Hogyan aktiváljam a Windows XP-t?
Újra kellett telepíteni a gépet nemrég, s Windows XP 2-es szervíz pakkot raktunk rá (eredeti a lemez). Na most ezt aktiválni kellene, de sehogy sem akarja a rendszer.
Betárcsázós internetem van (Tvnetworkösök voltunk, akiket átvett a Digi).
Bármit próbálok a gép azt írja ki, ami az első képen is látható, hogy a Windows nem tudja hogyan kellene csatlakozni az aktiválókiszolgálóhoz.
Egy dolgot nem próbáltam még, ami a 2. képen is látható, hogy megadom a proxykiszolgáló címét és portját...
Ezeket hol tudom megnézni? Oda mit kellene beírni?
Úgysincs proxyd. Egyébként nem is lehet aktiválni interneten akárhányszor. Nekem is volt legális kulcsom, aztán egy pár újratelepítés után kiírta, hogy többször már nem fogadja el.
A legjobb tanács amit adhatok, hogy törd fel, és nem lesz vele több gondod.
1-es válaszoló:
Igen, minden fel van telepítve rendesen!
2-es hozzászóló:
Hát...sajnos nem nagyon értek a feltöréshez...még azon gondolkoztam, hogy elvileg van valami telefonról történő aktiválás a lehetőségek között...nem tudom érdemes-e felhívni azt a számot...
Annyi, hogy elindítod az exe-t.
Vírusírtót lehet, hogy ki kell előtte kapcsolni, ha van.
Ha betárcsázós a neted, akkor előszőr csatlakozz fel az internetre, utána indítsd az aktíválást.
A hálózati beállításoknál hagyd automatán, proxy-d úgy sincs.
Ha ezek után sem sikerülne, akkor telefonon keresztűl kell aktíválni. Én is így csináltam anno a Vista-val, az sem akart az istennek sem aktíválódni az interneten keresztűl.
Az is megoldható, hogy ne kelljen minden egyes telepítésnél újra meg újra aktíválni. Ehhez sikeres aktiválás után mentsd le valahova a C:\Windows\system32 mappában található wpa.dbl és wpa.bak fájlokat.
Újratelepítés után ezeket a fájlokat kell visszamásolni csökkentett módban a helyükre. Csak azon a gépen működik amelyiken az eredeti windows is volt, azonos hardverkörnyezet mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!