Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miközben az internet kapcsolat...

Miszti3 kérdése:

Miközben az internet kapcsolatom rendben van, a böngészők nem működnek. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Az otthoni gépemen tegnap összeomlott mindkét böngésző. Miközben az internet kapcsolat rendben van, a böngészők nem működnek. A Firefox7 ezt írja ki: „A kiszolgálóhoz való kapcsolat alaphelyzetbe állt az oldal letöltése közben. ”

Az Expholer pedig ezt: „Az internet expholer nem tudja megnyitni a weblapot”

A Firefox egyik pillanatról a másikra romlott el, az Expholer pár óráig még működött, aztán az is behalt. (szeintem mikor az alapértelmezést váltottam, akkor.)

Amit eddig megtettem, megnéztem:

- A windows teljes szoftverfrissítése (1, 5 óra)

- Mozilla Firefox frissítése

- Fajl/Kapcsolat nélküli munka nincs kipipálva, megnéztem

- hivatkozásról (linkről közvetlenül) kapcsolódni (így sem megy weboldalra)

- NOD víruskezelő kézi végigfuttatása (600ezer fajl)

- Tűzfal kikakapcsolása (miután így sem működött, visszakapcsoltam)

- A rendszer egy régebbi visszaállítási pontra vitele

- Internet ellenőrzése Vezérlőpult/Hálozati kapcsolatokban

- a routeren lévő másik gépen minden rendben, megnéztem, a böngészők is rendesen működnek

- Expholerben a „Kapcsolódási problémák diagnosztizálása” („A Windows nem talált problémát az internetkapcsolattal”, ezt írja ki, és a problémamegoldásra tett 3 javaslata sem javított a helyzeten)

- működik az Outlook levelezőrendszer, (bejövő levelek is bejönnek) a Google, a BCDC++

Nagyon erős a gyanúm, hogy a NOD által fel nem ismert vírus lehet a tettes... Más tippem már nincs.

Köszönöm a segítséget, tippeket.

2012. szept. 24. 12:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Pár hónapja én is belefutottam hasonló dologba. A telepített NOD nem talált semmit, ezzel szemben EZ az online verzió 6 db kártevőt derített fel. Egy kis időbe beletart de célravezető lehet.

[link]

Egy kis olvasni való. Ez is szóba jöhet.

[link]

2012. szept. 24. 12:21
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Neked az online NOD lefuttatása meg is oldotta ezt a problémát? kitörölte a talált 6 vírust, és utána működtek a böngészőid?

A linket is elolvastam, hát nem egy élmény ilyen vírusokkal szembetalálkozni... Lehet, hogy ez van nekem is.

2012. szept. 24. 12:43
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem még sem a DNS, sem a protokoll hibát nem zártad ki (aktiv virus esetén).

Ip cimet üss be webcim helyet, igy megy? DNS gond, mivel másik gépen megy nem a szolgáltatóé hanem nálad van

gubanc (feltehetőleg virus)

Állitsd alaphelyzetbe a winsock protokollt, parancssor emelt jogosultsággal futtatva: netsh winsock reset (megint virustevékenység, vissza fog fertözödni)

Router nélkül próbáld, ha igy megy router konfiguráció hiba.

Win csökkentett módban, igy kutakodj virus után.

2012. szept. 24. 12:47
 4/13 anonim ***** válasza:

Igen, nekem az online scanner megoldotta a hibát. Lekopogom. Nem állítom, hogy nálad is ez van, de végülis nem veszthetsz vele semmit, ha lefuttatod az ellenőrzést.

Sok szerencsét hozzá !

2012. szept. 24. 12:54
 5/13 A kérdező kommentje:

Kispofa:

Addig nem tudok online NOD viruskeresést végezni, ameddig egyik böngészőm sem megy fel az online linkre.

Red4me:

Én csak egy mezei felhasználó vagyok, ezt a nyelvezetet, fogalmakat, és leírást, hogy mit csináljak, fel sem fogom.

A csökkentett móddal való belépést ismerem, a víruskeresést is ilyen módban csináljam?

A routert sem én telepítettem, hanem egy informatikus. (Azóta Szécsénybe költözött). Tudom hol kell a routerbe bedugni az USB-ket, és ennyi.

Köszönöm a segítséged! Azért arra feltétlenül rávilágítottál, hogy még lenne mit leellenőrizni... És van még hová fejlődnöm. Ha esetleg vállalkoznál egy telefonon keresztüli iránymutatásra (lépj be ide, írd be azt.., mit látsz, mi van odaírva, stb.), akkor ... de ezt nem kérhetem, majd valahogy próbálok előrejutni.

2012. szept. 24. 13:11
 6/13 anonim ***** válasza:

Böngésző címsorba ird be: 77.111.91.52

csak ezt minden egyéb nélkül, bejön az oldal? (startlap és egyéb reklámoknak kéne megjelenni)

Keresd meg a parancssort a start menüben, jobb klikk futtatás rendszergazdaként, felnyiló fekete ablakba ird be: netsh winsock reset várd végig a folyamatot majd inditsd újra a gépet.

Azért kéne kipróbálni routert kihagyva a csatlakozást mert lehet a gépeden minden rendben csak a routerel van valami gáz, de igy hogy routerbe usb-ket dugsz ebbe nem merek beleszólni, nem látom át milyen gépek vannak itt, milyen router, kábel vagy wifi és igy tovább.

Csökkentett módban a viruskeresést, igen. A NOD ha már telepitve van és NOD után javaslom még ezzel is [link] szintén csökkentett módban.

2012. szept. 24. 13:58
 7/13 A kérdező kommentje:

Red4me!

Köszönök minden segítségedet, ez a leírás már általam is érthető. Elteszem magamnak talonba, mert a problémát közben sikerült megoldanom.

A tanácsokat megfogadva helyreállt az Expohler működése.

A Firefoxot, az Adobe-ket, a Javat töröltem. A malware víruskeresőt és spybotot telepítettem. Új helyről új Javat és Flasch player töltöttem le.

Az Expholer adja a weboldalakat. A Mozillát egyenlőre nem teszem vissza, mert Kispofa által belinkelt oldalon arról volt szó, onnan is eredhetett a baj. A Javát is azért töröltem, mert valahol valaki azt írta, (2009 fórum) hogy egy káros Javascript kód is okozhatta a problémát.

Nem tudom melyik okozta végülis, de ahogy a fent leírt programokat kitöröltem, az expohler megjavult.

Még mindig dolgozik a malware, ennek végeredményét még nem tudom, de a NOD-ot egyenlőre erre lecseréltem. Majd meglátom hogyan válik ez be.

Egyetlen megoldatlan problémám maradt, illetve újjonan keletkezett. Valamit kitörölhettem, amit nem kellett volna... :-((( Bárhol linkre kattintok, nem a weboldala jelenik meg, hanem az Expohler kezdő oldala, és az van kiírva, hogy a "megadott modul nem található".

Red4me, erre nem lenne valami jótanácsod? Mit szúrtam el?

(Én úgy gondolom, hogyha mégegyszer frissítem a windows szoftvert, akkor kijavul, de biztos van ettől egyszerűbb megoldás is.)

Kispofa!

Neked is nagyon köszönöm a segítségedet.

Miszti

2012. szept. 24. 17:44
 8/13 A kérdező kommentje:

Ezt a megoldatlan problémámat sikerült magamtól megoldanom! :-)))

Már ez is rendben! Nem kellett ujra frissitenem a MS szoftvert!

A Malware 10 virusos fájlt talált, tehát maradok ennél a viruskezelőnél.

2012. szept. 24. 20:03
 9/13 anonim ***** válasza:

Malwarebytes a kémprogramokra és a látványos problémákat okozó malware programokra van kihegyezve, nem pótol egy aktiv, rezidens viruskeresőt. Viszont egy víruskereső mellett időnként futtatva hatékony védelmet jelent.

Tehát válassz mellé egy viruskeresőt is, ami webezés, másolás, megnyitás közben röptében ellenőrzi a fájlokat.

Ha a NOD-ban csalódtál akkor is van még bőven választható és ingyenes is, de viruskereső legyen.

Egyébként végiggondolva a sztoridat nem lehet hogy épp maga a NOD okozta a problémát?

2012. szept. 25. 01:44
 10/13 A kérdező kommentje:

Szia Red4me!

A malware 10 vírusos fájlt talált, köztük a firefox alkalmazás fájlt is naplózta Tehát én úgy gondolom, a firefox gyűjtötte be a vírust. (A program telepítéskor nem lehetett vírusos, mert jó 2 éve már, hogy működött.)

Az nekem is feltűnt, hogy a malware a gép bekapcsolásakor nem aktív, mint ahogyan a NOD volt, ezekszerint az menet közben nem vizsgál, csak, ha lefuttatom... Akkor ma mégis visszarakom a NOD-ot, Rád hallgatva, és havonta egyszer -illetve a letöltött mennyiségektől függően sűrűbben, vagy ritkábban- a malware-t is telepítem, lefuttatom. Úgy tudom, hogy arra az időre, amikor a malware dolgozik, a NOD-ot ki kell törölni, hogy ne „akadjanak” össze. (?)

Azért örülök, hogy nem kellett újratelepíteni az oprendszert, azért az faxnisabb lett volna. (Volt aki ezt tanácsolta.)

Köszönöm a segítségedet.

Miszti

2012. szept. 25. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!