Vágólap probléma! Talán te vagy az, aki tudja a megoldást?
Hogy lehetne elérni, hogy ha a clipboarddal (vágólappal) kimentett .clp fájlra duplán rákattintok, megjelenjen a vágólapon?
A "c:\windows\system32\clipbrd.exe" %1
ugyan elindítja a vágólapnézőt, de nem nyitja meg benne a fájlt!
Nekem úgy tűnik, egy csúnya Microsoft hiba. A vágólap megjelenítő alkalmazás kívülről nem képes erre, csak ha már fut, akkor lehet a menüjéből megnyitni a fájlt..?
Esetleg más, ingyenes vágólap program?? Én nem találtam.
Az akarja jelenteni a fájlt, amire kattintottam.
Próbáld ki: biztos használsz Total Commandert. Jelölj ki egy adatfájlt, txt vagy bmp, ilyesmi. Aztán nézd meg, hogy mit ír ki, ha a commander menüjében kiválasztod a Fájl/Társítás pontot.
Nekem meg úgy tünik, hogy ez a te hibád :)
c:\windows\system32\clipbrd.exe Filenév.clp
Honnan a fenéből tudja, hogy mi a file neve ? A %1 az első paramétert jelenti. A Windowsban alapból társítva van a *.clp a clipbrd.exe-hez, úgyhogy elég rákattintani.
Készíts egy képernyőfotót a PrtScr billentyűvel, nyisd meg a vágólapnézőt, és mentsd ki a képet .clp kiterjesztéssel. Csak aztán ne felejtsd el törölni a vágólap tartalmát a Delete billentyűvel. Ezután próbáld rákattintással, vagy parancssorból megnyittatni vele! Nem fogja megnyitni! A vágólapnéző elindul, de üres marad.
Ha megnézed a Total Commanderben, hogy ott mi van neked társítva a CLP kiterjesztésre, látni fogod, hogy a clipbrd.exe után %1 van írva!
Azért is tudom hogy nem az én hibám, mert amikor rákerestem a guglival a megoldásra, találtam egy számtech fórumot, ahol pont erre a problémára keresett választ valaki más is. (német) De nem kapott semmi választ :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!