1GB RAM-os laptopra melyik a legjobb Ubuntu? 12. 04-es verziónál van újabb? Melyik Linuxokat érdemes kipróbálni? Ezek ingyenesek? Csak komolyak írjanak
Ubuntuból a Q betű ősszel fog kijönni, ez lesz a 12.10-es. Addig a 12.04 a legújabb.
A legtöbb Linux ingyenes.
Kipróbálásra ajánlom:
Ubuntu és társai
Linux Mint
OpenSUSE
Debian
Mandriva
Fedora
és még amit kitalálsz magadnak.
Kivéve a Gentoo, vagy az Arch Linux, mert ezek nem valók kezdőknek. A Linpust sem ajánlom, mert nagyon lassú rá telepíteni bármit is.
Én szerintem az ubuntut vagy bármely linuxot, mindig a legegyszerűbbel kell kezdeni.
Fent leírták már a jobbakat!
Személy szerint a LINUX MINT 9 XFCE-t ajánlom.Igaz ez régebbi, de még egy évig támogatott. Aztán a LTS verzióból jön a MINT 13, de ez még az XFCE-vel elég beteges volt pár hete, amikor próbáltam.
Érdemes átfutni:
vagy
Itt pár perc alatt érthetően leírják.
Aztán, ha nem tetszik átmehetsz másik rendszerre is adatvesztés nélkül, ha így particionálsz:
Én saját magamtól kezdtem el ilyent fabrikálni és mostanra már megszerettem, csak hát ez nem a win, itt szinte soha sincs mit tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!