Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ramdisk. Érdemes-e ramdisk-et...

Ramdisk. Érdemes-e ramdisk-et használni Windows Xp-n,4 GB memóriával?

Figyelt kérdés
Állítólag 1 GB-os Ramdisk készíthető és jóval gyorsabban fog futni sok program.

2012. júl. 19. 12:55
 1/2 Hazardteam ***** válasza:
71%
A ram valami (legalább) 50x gyorsabb, mint a merevlemez, tehát, ha arra irányítasz bizonyos fájlokat, ill. arról futtatsz, mintha merevlemez lenne, akkor számottevően gyorsabbak. De nem csak így lehet alkalmazni. Lehet pl. magát a winyót "cachelni" is hasonló módon. Pl. ott a FancyCache, vagy az eBoostr, a SuperCache, direkt ilyenekre vannak kitalálva, sőt 32bites wineknél "megkeresik" a nem-megcímezhető memóriát (3.2/+800MB) is és hasznosítják gyorsításra. Nem is tudom.. Én 286 óta használok ramdisk-et, el lehet lenni nélküle lazán, de én szeretem:) Régebben különálló kártya formációban is lehetett kapni (Gigabyte iRam pölö)
2012. júl. 19. 13:02
 2/2 gábor69 ***** válasza:
Megint tanultam valamit .. Zöld kéz .. :)
2012. júl. 20. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!