Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek is egy rakat...

Szerintetek is egy rakat hulladék a Windows 7? Ne ijesszen meg a regény senkit.

Figyelt kérdés

Nos, szerintem igen, egy rakás szar az XP-hez képest.

Aki az irodájában punnyad és a jegyzettömbbe írogatja a dolgokat annak tökéletesen elmegy ez az op rendszer.

De aki ennél többre használja a számítógépét annak ennél azért többre van szüksége. (szerintem)

1. Zenehallgatás? Hát a Windows Media Player 12-vel ezt szerintem mindenki kiverheti a fejéből.

Már a készítők sem voltak józanok amikor a WMP 12-t tervezték. Na mindegy.

Szépnek szép, használhatónak viszont használhatatlan.

Egy csomó bővítményt kell letöltenie az embernek ahhoz, hogy a mintazenén kívül mást is meg tudjon hallgatni.

(A régi WMP 10 visszaállítására lehetőség nincs.)Akkor már letöltünk valami értelmes média lejátszót amivel filmet is tudunk nézni, nemde? Mert hogy a WMP nem minden filmet játszik le, és még a megfelelő bővítményekkel sem megy el rajta minden zene, ha kicsit lazítani szeretnénk.

2. Játék... Hmmm... Szerintem ezt is kiverheti a fejéből az az ember aki Windows 7-et használ és mondjuk 2009-2010-es (esetleg régebbi) játékokkal szeretne játszani, nem ilyen fantasy marhaságokkal mint amik most vannak, pl.: Metin2, League of Legends, stb, ne sározzuk a játékfejlesztőket, vannak köztük jó játékok is, de nem ez a lényeg. Nem mindenkinek egyforma az ízlése.

Aki régebbi stílusú játékokkal szeretne kikapcsolódni, annak a Windows 7 egy zsákutca. Ugyanis nem kompatibilis szinte egyikre sem.

3. Megjelenés? Igen, valóban gyönyörű, és amennyire gyönyörű annyira terheli a gépünk teljesítményét. Aki nem 100-300.000 ft-os géppel rendelkezik, annak komoly problémát okoz még az interneten való böngészés is.

Persze adtak rá lehetőséget is, hogy lehúzhatjuk a szépségét a Windows 7-nek és úgy valamivel többet bír el a gépünk. Hát én megtettem, lehúztam annyira amennyire tudtam, és 10%-al kb. jobb is lett, többet nem merek mondani mert így is felfelé kerekítettem.

Persze lehet csak engem zavar a Windows 7-nek ez a fajta problémája, mert csóró vagyok a gazdasági válság kellős közepén.

4. Kezelhetőség... Hát, ha erre a programra azt mondanám, hogy egyszerű, az olyan mint ha az atomfizikával kapcsolatban ugyanezt tenném. (Elismerem ez nem volt fair, a Windows 7 sokkal bonyolultabb. :D)

Persze nem kiemelkedően bonyolult, de az sem igaz, hogy könnyen kezelhető. Ezt szeretném nem részletezni, anyuék arra tanítottak, hogy nem szabad káromkodni. Aki használt már Windows 7-et, az úgy is tudja miről van szó, aki nem az meg majd megtudja mert sokan nagyon dicsérik ezt a selejt op. rendszert.

5. Jut is eszembe... Tálca. Az egyetlen pozitívum, amit itt el tudok mondani, hogy az ablakok áthelyezhetők a tálcán belül, illetve, hogy egymás mellé csoportosítja az adott programhoz kapcsolódó ablakokat. Hogy mi a rossz? Minden más... A pinning rendszer jó lenne, ha quick launch szerűen rendezné el az ikonokat.

De az már túl egyszerű, kényelmes, és emberbarát lenne. A régi fajta gyorsindításhoz egy mappát kell csinálni, abba betenni a kívánt ikonokat, és azt kidobni a tálcára... Csak megjegyzem, hogy az XP-ben a gyorsindításra rögzítés 2 klikk volt.

6. A Start menüt is szépen leamortizálták.

Nem elég, hogy töredék annyi ikon fér el az ablakában, mint régen, a teljes képernyőt elfoglaló listához képest, még görgetős is.

7. A mára már Photoshoppal versenyt felvevő paintünk.

Miért is ne csesszük szét az egészet?! "Újítsunk" (vagy inkább fordítva sült el?) ezen is és szebb lesz, átláthatóbb, meg minden. Persze... Tökéletes volt arra, hogy szöveget karikázzon be az ember pirossal. Csak egy print screent kellett nyomnia, megnyitnia a paintet, rányomni a karikázásra, kiválasztani egy tetszőleges színt, aztán jobb klikk, beillesztés és végeznie a műveletet. Ez kérem szépen 5 művelet volt az xp-nél. Itt viszont már perceket kell szarakodni mire bekarikázhatom azt a 3 szót amit szeretnék a régi 10-15 másodperc helyett.

8. Végül az utolsó problémám ezzel a programmal.

Még lehetőséget sem adtak arra a betépett készítők, hogy egy egyszerűbb és kezelhetőbb felületet választhassunk magunknak a Windows 7-en belül.

Én befejeztem a Windows 7-el, lassú és lezúzza a gép teljesítményét, játszani nem lehet rajta, nehezen kezelhető és kuka az egész úgy ahogy van. 2010 decemberében tettem fel a Windows 7-et, első látásra sem tetszett, de adtam neki egy esélyt és gondoltam, hogy majd megtetszik. Hát nem így lett, inkább csak még nagyobbat csalódtam benne.

A kérdésem tehát az lenne, hogy ki van még velem egy véleményen?

2012. júl. 15. 00:19
1 2
 11/19 Argloss ***** válasza:
100%
Ha nagyon kevés memóriád van akkor persze belassul amint elkezdi használni a lapozófájlt, még akkor is ha nem valami elhasznált merevlemezről van szó. Ebben az esetben nyilván előny, hogy az XP-nek kevesebb memória kell, de 2 Gb igazán nem kerül sokba. Ha annyid van akkor 30 oldal is meg lehet nyitva egyszerre, nem fog lelassulni.
2012. júl. 15. 02:16
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

1. Régen ugyanúgy nem használta senki a wmp-t, mint most, tehát lényegtelen.

2. Minden játék működik.

3. Négy éves, már akkor is alsókategóriás gépen tökéletesen fut.

4. Nem tudom hol látsz különbséget kezelhetőségben.

5. Borzalmas, komolyan.

6. Minden elfér.

7. Ki a szar használ paintet...

8. Te szerintem csak egyszerűen hülye vagy. A te fajtádnak az okostelefon is bőven sok.

2012. júl. 15. 04:58
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értekegyet egy pontban se

XP vel jóval több gondom volt komoly és egyszerü használat melett is örülök hogy a mult3é

2012. júl. 15. 09:40
 14/19 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek mondom, hogy ha a Windows 7-tel ennyi baja van, akkor a Windows 8-cal még több lesz... xD
2012. júl. 15. 14:01
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát nekem már volt szerencsém a Win8-hoz, első dolgom a Win7 újratelepítése volt...
2012. júl. 15. 17:13
 16/19 Please Twins válasza:

üdv mindenki!

hol is kezgyem..én nem vik egy XP fann,de a win7 nálam is kiverte a bisztositékot:D

a gépem egy mezei P4,2GB ram,vid card:alaplapra épitett Ati radeon xpress 200,

ez mind van!! nem is lesz tőbb!! XD.. és amiért én végleg,kúába dobtam a Win7 -et

az az hogy ezen a gépen ha XP van fenn egy 1290X768 720p video ami MKV,

minden gond nélkűl megy mint az álóm!! De ugyanez a Win7-en ....-_-"""

lagg..akad...nem teszi a Magyar feliratot STB....itt nyomtam neki Format/:c,-thozzáteszem minde lejátsszó,progit kiprobáltam már ami csak létezik!...tudom sz.....a gépem

de nics zsém jobbra!! a tőbi pontba megegyezik a véleményem a kérdezővel!

marad az XP ez legaláb nem mongya hogy ,őnek nincs joga enek a mapának a tőrléséhez XD LOL!!!!! :D,az már nm is zavarja hogy én vagyok a rencergazda....NO comment!!!!

2012. szept. 5. 12:45
 17/19 Golan Trevize ***** válasza:

Kedves kérdező tipikus példája annak, hogy manapság "mindenki ért a géphez".

De íme a reakcióim:

1.) Ebben nagyon nem tudok nyilatkozni, több mint 10 éve nem használom a Windows beépített médialejátszóit. Akkoriban elég gyatra volt, amiket meg megszoktam, beváltak. Ráadásul ingyenesek is. Ez kb. olyan, hogy leszarozni egy autót azért, mert nincs gyárilag hupilila üléshuzat.

2.) Ha nagy ritkán játszom, régi játékokkal szoktam játszani. Egyikkel sem volt soha gondom.

3.) Leszarom, hogy néz ki. Sosem az ikonokat, meg a hátteret szoktam nézni, hanem a teljes képernyőn futó programok tartalmát. Ja, és egy 50000 Ft-os gépem van, ami egyébként zökkenőmentesen viszi az Aero-t is.

4.) Win 3.1 óta az összeset használtam rövidebb-hosszabb ideig. Messze a legkönnyebben kezelhető. Pár dolog máshol van, mint régen, de már rég megszoktam. Most már ha XP-hez kell leülnöm, azon nem találok semmit.

5.) Ezzel nem értem a problémádat. A pinning pont kiváltja a gyorsindítást. Sőt, én a gyorsindítást soha nem használtam, ez a pinning viszont nagyon is jól használható.

6.) Windows 7 óta nem turkálok a start menüben. Elkezdem beírni a program nevét, és rögtön ki is dobja.

7.) Erre ott van a szintén beépített snipping tool. Ráadásul amit írsz, az ezzel nem is 5 művelet, hanem csak 3.

8.) Mit értesz azon, hogy "egyszerűbb", meg "kezelhetőbb". A gyárinál egyszerűbb kezelőfelület már csak a Windows 8 csempése. Egyébként meg igényekhez mérten teljesen jól testreszabható.

+1 Nem lassú. Sőt, 3-4 éves gépen gyorsabb, mint az XP. Erőforrásokat is sokkal jobban kihasználja.

Nem osztom a véleményedet, mert az nmulla tapasztalatból, nulla hozzáértésből, ráadásul hirtelen felindulásból született.

2012. szept. 5. 12:59
 18/19 anonim válasza:
Szerintem is egy rakat szar, teljesen igazad van!
2013. aug. 16. 12:48
 19/19 anonim válasza:
Baromság! Win 98 óta igenis a leggyorsabb, legjobban haszálható rendszer volt, ma már a win 8.1-et használom. Sokkal kevesebb a 7-essel a probléma, simábban, gyorsabban fut, igaz nagyobb a memória igénye, de cserébe jóval gyorsabb is. A gépen 4 éves, és nem csúcsgép. Ma már 100 alatt van az ára. A 7-est csak a 8.1 múlja felül, alternatív (Classic Start) start menüvel. Kifejezetten jó op rendszer, csak bele kell tanulni.
2014. szept. 22. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!