Szerintetek is egy rakat hulladék a Windows 7? Ne ijesszen meg a regény senkit.
Nos, szerintem igen, egy rakás szar az XP-hez képest.
Aki az irodájában punnyad és a jegyzettömbbe írogatja a dolgokat annak tökéletesen elmegy ez az op rendszer.
De aki ennél többre használja a számítógépét annak ennél azért többre van szüksége. (szerintem)
1. Zenehallgatás? Hát a Windows Media Player 12-vel ezt szerintem mindenki kiverheti a fejéből.
Már a készítők sem voltak józanok amikor a WMP 12-t tervezték. Na mindegy.
Szépnek szép, használhatónak viszont használhatatlan.
Egy csomó bővítményt kell letöltenie az embernek ahhoz, hogy a mintazenén kívül mást is meg tudjon hallgatni.
(A régi WMP 10 visszaállítására lehetőség nincs.)Akkor már letöltünk valami értelmes média lejátszót amivel filmet is tudunk nézni, nemde? Mert hogy a WMP nem minden filmet játszik le, és még a megfelelő bővítményekkel sem megy el rajta minden zene, ha kicsit lazítani szeretnénk.
2. Játék... Hmmm... Szerintem ezt is kiverheti a fejéből az az ember aki Windows 7-et használ és mondjuk 2009-2010-es (esetleg régebbi) játékokkal szeretne játszani, nem ilyen fantasy marhaságokkal mint amik most vannak, pl.: Metin2, League of Legends, stb, ne sározzuk a játékfejlesztőket, vannak köztük jó játékok is, de nem ez a lényeg. Nem mindenkinek egyforma az ízlése.
Aki régebbi stílusú játékokkal szeretne kikapcsolódni, annak a Windows 7 egy zsákutca. Ugyanis nem kompatibilis szinte egyikre sem.
3. Megjelenés? Igen, valóban gyönyörű, és amennyire gyönyörű annyira terheli a gépünk teljesítményét. Aki nem 100-300.000 ft-os géppel rendelkezik, annak komoly problémát okoz még az interneten való böngészés is.
Persze adtak rá lehetőséget is, hogy lehúzhatjuk a szépségét a Windows 7-nek és úgy valamivel többet bír el a gépünk. Hát én megtettem, lehúztam annyira amennyire tudtam, és 10%-al kb. jobb is lett, többet nem merek mondani mert így is felfelé kerekítettem.
Persze lehet csak engem zavar a Windows 7-nek ez a fajta problémája, mert csóró vagyok a gazdasági válság kellős közepén.
4. Kezelhetőség... Hát, ha erre a programra azt mondanám, hogy egyszerű, az olyan mint ha az atomfizikával kapcsolatban ugyanezt tenném. (Elismerem ez nem volt fair, a Windows 7 sokkal bonyolultabb. :D)
Persze nem kiemelkedően bonyolult, de az sem igaz, hogy könnyen kezelhető. Ezt szeretném nem részletezni, anyuék arra tanítottak, hogy nem szabad káromkodni. Aki használt már Windows 7-et, az úgy is tudja miről van szó, aki nem az meg majd megtudja mert sokan nagyon dicsérik ezt a selejt op. rendszert.
5. Jut is eszembe... Tálca. Az egyetlen pozitívum, amit itt el tudok mondani, hogy az ablakok áthelyezhetők a tálcán belül, illetve, hogy egymás mellé csoportosítja az adott programhoz kapcsolódó ablakokat. Hogy mi a rossz? Minden más... A pinning rendszer jó lenne, ha quick launch szerűen rendezné el az ikonokat.
De az már túl egyszerű, kényelmes, és emberbarát lenne. A régi fajta gyorsindításhoz egy mappát kell csinálni, abba betenni a kívánt ikonokat, és azt kidobni a tálcára... Csak megjegyzem, hogy az XP-ben a gyorsindításra rögzítés 2 klikk volt.
6. A Start menüt is szépen leamortizálták.
Nem elég, hogy töredék annyi ikon fér el az ablakában, mint régen, a teljes képernyőt elfoglaló listához képest, még görgetős is.
7. A mára már Photoshoppal versenyt felvevő paintünk.
Miért is ne csesszük szét az egészet?! "Újítsunk" (vagy inkább fordítva sült el?) ezen is és szebb lesz, átláthatóbb, meg minden. Persze... Tökéletes volt arra, hogy szöveget karikázzon be az ember pirossal. Csak egy print screent kellett nyomnia, megnyitnia a paintet, rányomni a karikázásra, kiválasztani egy tetszőleges színt, aztán jobb klikk, beillesztés és végeznie a műveletet. Ez kérem szépen 5 művelet volt az xp-nél. Itt viszont már perceket kell szarakodni mire bekarikázhatom azt a 3 szót amit szeretnék a régi 10-15 másodperc helyett.
8. Végül az utolsó problémám ezzel a programmal.
Még lehetőséget sem adtak arra a betépett készítők, hogy egy egyszerűbb és kezelhetőbb felületet választhassunk magunknak a Windows 7-en belül.
Én befejeztem a Windows 7-el, lassú és lezúzza a gép teljesítményét, játszani nem lehet rajta, nehezen kezelhető és kuka az egész úgy ahogy van. 2010 decemberében tettem fel a Windows 7-et, első látásra sem tetszett, de adtam neki egy esélyt és gondoltam, hogy majd megtetszik. Hát nem így lett, inkább csak még nagyobbat csalódtam benne.
A kérdésem tehát az lenne, hogy ki van még velem egy véleményen?
1: Más zenelejátszót használok.
2: Kompatibilitást átállítva mindig mentek a játékok.(nekem legalábbis)
3: ~100 000 Forintos gépem van, nem terheli le feltűnően az aero.
4: Mint minden op. rendszert, ezt is meg kell szokni.
5: Tálcát ugyanazért használom mint XP-n anno, start menü és óra. :)
6: szvsz jobb, mint a minden program XP stílus.
7: Ezt én is hülyeségnek tartom.
8: Nekik újítani kell mindig, a felhasználó meg majd megszokja.
Nem vagyok egy elvakult windows fan, nekem ez a véleményem. :)
Őszintén szólva én is XP párti vagyok,tökéletesen elégedett voltam vele.Csak azért tettem fel a Win 7-et mert az XP-re már nem jöttek ki újjabb böngészők amik biztonságosabbak
Hát nézzük végig a pontjaidat:
1: XP-n is egy fos volt a WMP,mindig letöltöttem más programokat a zenék/filmek lejátszásához mert csak azokat tudtam használni valamire
2: Próbáltad már a Windows XP Mode-ot?Le tudod tölteni.Nekem azzal például futott a Resident Evil 3,pedig az 1999-es játék
3: Nekem erős gépem van tehát nem tudok erre mit mondani,de szerinem annyira nem nagy a gépigénye.Jelentősen gyorsabb mint az XP egyébként
4: Nekem azzal nincs probléma
5: Nekem simán kiteszi a tárcára a parancsikonokat amikor telepítem a programokat
6: Ezzel sincs gond
7: Sosem próbáltam a Win 7-es paint-ot szóval erről nem tudok nyilatkozni
8: Ezzel úgyszint nincs gond
Tehát nem is igazán értem miért húzod le ennyire a Win 7-et,rengeteg előnye is van azért
1.: Audio CD, MP3 simán megy neki alapból, bár nem nagyon ismerek embert aki WMP-t használ zenehallgatásra, vagy úgy egyáltalán, mert soha sem volt híres arról, hogy mindenevő program lenne..
2.: Nyilván jó lenne ha teljesen kompatibilis lenne visszafelé, de nem átlagos elvárás, hogy 15 éves programok is működjenek. Ettől függetlenül megoldható emulátorokkal...
3.: Nyilván egy 10 éves gépen rosszul fut, de ma már egy alsó kategóriás gépen is vígan el lehet vele lenni. (100 ft-ból már játszogatni is lehet a gépen, nem még internetezni...)
4.: Nem értem, hogy mi nehéz a kezelésében, bár nekem mindegy milyen operációs rendszer ameddig magyar vagy angol és van grafikus felülete addig én tudom használni... (környezetemben lévő gyerekeknek és idősebbeknek sem okoz nehézséget a használata - tudnak olvasni...)
5.: Megszokás kérdése. Nekem tetszik. Két klikkel lehet rögzíteni a tálcára alkalmazásokat.
6.: Csak a keresőt használom a Start menüben, mert jól működik és fene se fog magától keresgélni, ha elég két karaktert leütni, hogy kiadja amit én akarok.
7.: Csak máshol van az ikon. Elég durva, hogy ez ekkora visszaesést okoz nálad...
8.: Nagyon sok beállítási lehetőség van, de nem ragadhatnak le egy több, mint 10 éves felületnél csak azért, mert vannak akik nem tudnak megbirkózni egy kis változással.
Szóval én nem vagyok egy véleményen veled, pedig nincsen csúcskategóriás gépem...
"Az megjlenésleterheli a gépedes és 100ezresgépkellhogyműködjönbaromságra csak annyit, hogy nemrég vettem egy gépet használtam 25ért, hiba nélkül megy rajt max 10%-os cpu használattal..."
Erre is szintén csak annyit mondanék, hogy idézd kérlek azt a részt ahol ezt írtam. Mert én nem találom sehol. Ilyet találtam...
"Megjelenés? Igen, valóban gyönyörű, és amennyire gyönyörű annyira terheli a gépünk teljesítményét. Aki nem 100-300.000 ft-os géppel rendelkezik, annak komoly problémát okoz még az interneten való böngészés is."
Látom nehezedre esett értelmezni, de elmagyarázom neked mire értettem ezt az általam leírt baromságot.
Ha a böngésződben 10-15 ablakot futtatsz egyszerre, esetleg 2 böngésződ megy egyszerre akkor észreveszi mindenki mi a különbség Win7 és XP között.
Még az is aki nem informatikus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!