Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan software, amivel...

Van olyan software, amivel sok képből, amit az égbolt ugyanazon területéről készítünk, összerakható egy nagyobb felbontású?

Figyelt kérdés

2012. júl. 3. 22:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
NEM, a felbontás ilyen módon nem növelhető, nincs ilyen software, ostobaságokat beszélsz. (Egyébként miért kérdezel, ha ennyire okos vagy?!)
2012. júl. 4. 12:48
 12/19 A kérdező kommentje:
Már elnézést de leírtam, hogy van. Mit nem értesz rajta? Valahol tévedtem? Egy konrét példát írtam két pixellel, amin látható, hogy lehet növelni a felbontást, hiszen egy kép alapján a pixelek közepe az átlag, és a hiba a pixel félszélessége, míg több kép alapján a környező pixelekbe eső eloszlás alapján az átlag pontosítható, és a két átlag relatív helyzete megváltozik, a hiba pedig a képek számának gyökével csökken.
2012. júl. 4. 13:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Az egészben tévedsz, a digitális fénykép nem vektorgrafikus ilyenformán a pixelekkel számolgatni baromság. Ha pedig szerinted így van, várjuk az algoritmust, illetve a szoftvert ami képes ezt megoldani, azt hiszem az unokáidnak sem lesz gondja a pénzügyeikkel ha ezt megoldod. (Súgok: Nem fogod mert nem megoldható.) Még egyszer: nincs ilyen szoftver, nem megoldható, baromság.
2012. júl. 4. 13:12
 14/19 anonim ***** válasza:

"Csillagászatban minél tovább exponálsz annál jobb minőségű és részletgazdagabb képet kapsz."

Nem a kép felbontása lesz nagyobb hanem a hosszabb exp idő miatt a halványabb objektumok is látszani fognak, így részletgazdagabb lesz a kép, de a felbontása ugyanaz marad. Itt a részletgazdagság és a felbontás nem ugyanazt jelenti hanem azt, h azon a meglévő képterület ahol korábban csak a feketeség látszott, a hosszabb idővel már a halvány dolgok is látszanak, tehát a hosszabb idő vagy több felvétel nem a pixelszámot hanem a korábbi "üres" pixelek feltöltését jelenti.

2012. júl. 5. 17:19
 15/19 anonim válasza:

Köhöömm...

"A Multi Shot Sensor Shift technológia lényege, hogy egy piezzoelektromos motor a felvételek elkészítése közben mindig egy kicsit arrébb mozgatja a szenzort. Míg korábban az 1 pixeles eltolás jelentette a csúcsot, addig most már akár a 0,5 képpontos eltolás is kivitelezhető, a 200 megapixeles felbontású felvétel pedig hat darab fotóból tevődik össze."

(forrás: [link] )

Amit említ a cikk, hogy 1 pixellel tol el, az Sinar fejlesztés volt... Big shot hátfalak... 4 vagy 16 expozíciót lőttek egy képért.

Ha mozgatod a gépet, az optika is elmozdul, néhány esetet leszámítva. S nem fog működni a hecc.

2012. júl. 6. 17:35
 16/19 A kérdező kommentje:
Akkor mondjátok azt, hogy hardwares korlátai vannak, de ne magyarázza meg nekem senki, hogy nincs ilyen software, és nem is lehet csinálni. Főleg hogy már egy fél tucatszor írt, de konkrétan nem írta le, hogy hol lenne a hiba az érvelésembe.
2012. júl. 9. 22:27
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem hardveres korlátai vannak. Az egész egy f@szság. A hiba ott van, hogy irreleváns információkból akarsz releváns információkat kinyerni, nem megyek bele újra részletekbe. Sarkítva: Ha három afrikai szürke vakond összesen két tonna táplálékot fogyaszt el egy évben, hány százalékos erősödés várható a Budapesti Értéktőzsdén a tárgyévben? Az elméleted úgy ahogy van hülyeség, f@szságokat beszélsz az arcod meg akkora mellé mint ide Nagykáta, és hidd el az nincs közel.

Ha kérdezel, fogadd el a választ, és ne próbáld meg kioktatni a válaszadót, ha pedig ennyire okos vagy, csináld meg ezt a szoftvert és élj belőle boldogan.

Részemről lezártam!

2012. júl. 9. 22:43
 18/19 A kérdező kommentje:
Már elég sok időt belefeccöltél a kommentekbe, de egy sort nem írtál arról, hogy miért nem jó, amit én teljesen részletesen leírtam, csak annyit mondasz, hogy nem, és ahhoz írsz még egy oldal érvelésnek szánt valamit, ami nem érvelés. Nyilvánvalóan vagy nem érted, amit mondtam, logikailag nem tudod végiggondolni, vagy azt nem érted,amit magad állítasz. Így nem lehet kommunikálni.
2012. júl. 10. 07:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Olvasd el újra a kommentjeimet, szépen, drága anyanyelvünkön írtam le, hogy miért nem jó. Ha ebből nem érted meg, súlyos problémáid vannak. :)
2012. júl. 10. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!