Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Suse Linux particiója mire...

A Suse Linux particiója mire van particionálva? És a swap?

Figyelt kérdés

2012. jún. 22. 09:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ez nem azon múlik, hogy vezetsz-e bármilyen kis vagy középvállalkozást. A matematikát és a logikát sem érdekli, hogy érdekel-e Téged a nulla filózófiája (IT szakemberként tudnod kell, mire gondolok), vagy sem - egyszerűen érteni kell és kész. Ha nem megy, ne írj ökörségeket. Már pedig a partíciókról alkotott véleményed és leírt mondataid abszolút semmi szakszerűséget nem hordoznak magukban. Még valami: ez az oldal jelenleg nem egy hup.hu, szóval ha nem értesz valamit, vesd fel ott ezt a kérdést. Tini pedig sajnos már rég nem vagyok. Ha úgy véled, igazad van, akkor ezzel a mentalitással vezesd tovább a céged: egy biztos, nem egy piaci szegmensben vagyunk. Tudod, 12 évvel ezelőtt Cisco System-es középvezetőként még talán elgondolkodtam volna, hogy "akár meg is értelek", de ma már 48 középvezetőt kell nap mint nap kiigazítanom és vezetési szemléletet tanítom számukra. Bizonyára rosszul csinálom, mert olyan cégek akarnak bejutni hozzánk, akik már hallottak partíciós tábláról :))))))))))

Szóval az "Oké, segítek" mondatban láthatsz Te bármiféle nagyképűséget, de ha végre utánajársz a fogalmaknak, és nem egy 3-5 éves vegetálós képzésen fél év alatt puskázod ki a dolgokat, akkor láthatod, hogy mi számít beképzeltségnek: "Neked nem világosak a fogalmak. " (Ez a Te mondatod volt)

Az pedig, hogy előttem nem feszegette a szó helyes használatára vonatkozó szabályokat senki, szintén az "infosarlatán" emberek hozzáértését bizonyítja.

Ha pedig úgy véled, hogy azzal, hogy "megbocsátasz", elég arra, hogy átjuss a recepción, édes kevés...

2012. jún. 23. 14:27
 12/12 amokfuto válasza:

Ha van elég memória, akkor felesleges a swap. A swap célszerű mérete a rendszermemória kétszerese. Ha nagyon gyepálni akarod, akkor jó ha felbontod több partícióra, pl:

hda5 swap swap

hda6 / ext3

hda7 /tmp ext2

hda8 /var ext3

hda9 /var/cache ext2

hda10 /usr

hdb1 /home ext3

hdb2 /var/log ext2

2012. jún. 23. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!