A jövőbeli érték függvényhez (excel) mit kell írni a legutolsó típus elnevezésű argumentumhoz?
Van egy excel feladatom ez lenne az:
"Pénzt szeretnénk megtakarítani egy egy év múlva induló munkára.
Elhelyezünk 10000 Ft-ot egy 6% évi kamatozású számlán, amelyen havonta történik a kamat jóváírása (a havi kamat 6%/12, vagyis 0,5%).
Úgy tervezzük, hogy a következő 12 hónapban minden hónap elején elhelyezünk 1000 Ft-ot a számlán. Mennyi pénz lesz a számlán a 12. hónap végén?"
Addig okés, hogy mi a mai érték, a ráta az időszakok száma és a részlet, de mit írjak a hónap elején (típus) mezőbe? Kicsit más jön ki , ha ezt a cellát nem töltöm ki, mint a megadot végeredmény, valószínűleg a kamatszámítás módjában lehet az eltérés, de sajnos a főiskolai jegyzetem elég szűkszavúan ír a pénzügyi függvényekről. (Hozzáteszem gazdálkodási és menedzsment szakra járok...) Szóval valaki tudna segíteni? Előre is köszi!
Ezt nézd át légyi, kicsit görgesd lentebb, hátha segít. Egyébként az exell sugójában is elég sok segítséget lehet találni, azt nézted?
Nagyon szívesen!
:D
Ezt most (megmondom őszintén) a vaktyúk is talál szemet alapon dobtam fel neked, mivel annyira utáltam ezeket a függvényeket az exelben, hogy a hátam közepére sem kívántam sosem.
Örülök, hogy "bejött".
Ez a jelenérték, jövőbeli érték és hasonlók, szerintem a programozók is megszenvedtek vele, mire programot tudtak rá készíteni.
Az volt a leghülyébb (bankár vagy akárki) aki ezt az egészet legelőször kitalálta.
De mindegy, most megtanulod, túlesel rajta, azt jegyezd meg, hogy a gépeden hol találod meg ezeket a függvényeket, ha 20 év múlva valamelyik ökörségre szükséged lenne.
Utána az egészet úgy felejtsd el, ahogyan csak tudod.
(Negyven évvel ezelőtt érettségiztem közgében, azóta te vagy az első, aki ezzel kapcsolatban kérdezett valamit) :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!