Vettem egy aspire laptopot és Linux van rajta, de win 7-et akarok rá telepíteni, csak sajnos nem tudom hogyan. Mit csináljak?
Ha jó a Win7 telepítő dvd-je akkor elméletileg fel kellene tudni telepíteni az oprendszert.
Biosban beállítani, hogy dvd-ről bootoljon.
Tedd be a lemezt és indítsd a gépet.
Telepítés előtt mindenféle képen formázni kell a hdd-t, mert a Linux más fájlrendszert használ.
Formázd meg NTFS-re és innen már működni kellene a telepítésnek.
Én azt ajánlottam volna, hogy tölts egy rendes linuxot és nem ezt a pc-hez kapottat erőltesd!
Ezt olyan emberek sem tudják használni, akik linuxosak!!!
Erre ne térjünk rá, hogy a gyártók és a forgalmazók miért ezt csinálják, mert undorító.
Ha kezdő vagy, akkor egy linux mint 9-es esetleg egy ubuntut is próbálhatsz!
Ha viszont leszednéd a linux-ot róla, akkor egy win 98-as telepítőt szerezz és parancssorban formázd a winyót!Az XP sem tudja már formázni(többi sem), hiába is mondják, csak a 98!
Nem vagyok Linux ellenes ezt az elején szögezzük le.
Azonban ha most egyáltalán nem érdekel akkor formázd meg a merevlemezt.
Win98 parancssor ? Nem mindenki ért hozzá, én sem. Ezért nem is próbálkozom vele. Ha valamit elrontok még csak el sem tudom mondani mit csináltam, így csak nehezíteném a probléma megoldását.
Töltsd le a Hiren's Boot CD-t, írd ki cd-re. Indítsd róla a gépedet és az azon lévő programok egyikével formázd meg egyből NTFS-re ami a Win7-nek kell.
Vagy tölts le bármilyen cd-ről bootolható particionáló programot ami rendelkezik grafikus felülettel. Néhány kattintás és végzi is a feladatát.
Aztán mehet a Win7.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!