Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel szűrő hogy működik?...

Excel szűrő hogy működik? Rendkívül fontos!

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy van B C D E betű azt ki de csak a B C a helyes. ezt ki lehet szűrni, hogy a többit ne jelenítse meg?
2012. jún. 4. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát feltételezem, törölni nem akarod. Nos, fogd meg az E és F oszlop közötti vonalat, és húzd a C oszlop széléig...

Bár, nem értem miért nem lehet törölni?

2012. jún. 4. 20:25
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ, de nem erre gondoltam!

Igazad van, hülye példa volt.

Felteszem úgy h 1234 és ebből csak 1-2 jó. Ha 3-4 az hibás. Hogyan szűröm ki?

2012. jún. 4. 20:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy ezek nem egy cellában vannak. Tehát:

A B C D

1 2 3 4

Nos, azt mondtad, hogy a ebből csak az 1, és a 2 jó. Akkor én egy segédoszlopba beírnám a feltételt. Mondjuk minden jó, ami 3 alatti értékkel bír. (Ebből következően az összes többi rossz). Akkor egy ha függvény:

=HA(A1<3;"marad";"töröl") Ezt vagy összefűzöd majd mindegyikre, vagy ha kényelmesebb vagy, akkor megjátszod annyiszor, ahány cellát vizsgálnál (4 esetében simán jó még), és utána szűrnél le az összes "marad" értékre.

Bocs, ha nem erre gondoltál, nekem elsőre így jött le...

A lényeg, hogy én függvény segítségével oldanám meg a dolgot midnenképp.

2012. jún. 4. 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:

De ha be lehet tenni egy képernyőképet, az sem rossz... jobban átlátjuk a kérdést és a problémát.

;)

2012. jún. 4. 20:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja és ment a zöld:)
2012. jún. 4. 20:43
 6/9 A kérdező kommentje:

Ellenőrizze szűrő használatával az adatok helyességét

Pl.: 1-től 3-ig terjedő változószámok esetén ne legyen 4-es rögzítve

2012. jún. 4. 20:44
 7/9 A kérdező kommentje:

Egy kérdésre 1-es,2-es, vagy 3-s válasz adható. ezt kell szűrni, hogy 4-es vagy 19-es vagy bármi ne lehessen az excel táblázatban.

Előre is köszi:)

2012. jún. 4. 20:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Így már értem.... Hm... érdekes. Nekem itthon csak openoffice van, de ha nem olyan égetően sürgős, akkor reggel megnézem az irodában. Mi ez egyébként? 2003,7 vagy 2010-es office?
2012. jún. 4. 20:55
 9/9 A kérdező kommentje:

Az nagyon jó lenne és próbálgatom közben én is egyébként 2007.:)

Köszi előre is!

2012. jún. 4. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!