Hogyan telepítsek Windows XP-t AMIBIOS alá?
Minden gépre ugyan úgy kell telepíteni: A telepítőlemezt berakod az optikai meghajtóba, újraindítod a gépet és bekapcsoláskor kiválasztod, hogy a CD/DVD meghajtóról akarsz rendszert indítani.
Mivel nincs egységes beállítás gépek, de még BIOS-ok közt sem arra, hogy mely billentyűvel hívod elő a boot választó gépernyőt, így kénytelen vagy arra hivatkozni, amit indításkor kiír a gép. Általában Tab, vagy valamelyik F billentyű (F1-F12). Alternatívaként beéphetsz a BIOS-ba (általában DEL vagy F2) és átrendezheted a BOOT sorrendet úgy, hogy a CD/DVD legyen elöl a telepítés idejére, majd ha kész, visszarakod első helyre a merevlemezt. De a BIOS-ba ne piszkálj, ha nem tudod mit csinálsz.
Jhajj pont a lényeget nem írtam bele -_-"
Nem tudom megváltoztatni a bootsorrendet, hogy a CD legyen legelöl.
Pedig nem egy nagy "was ist das?".
Olyat keress, hogy Boot Order, vagy Boot Priority.
De mint mondtam, a legtöbb alaplap rendelkezik külön BOOT menüvel, épp azért, hogy ne kelljen a BIOS-ba nyúlkálni. Találd meg, hogy melyik billentyű az neked. (ha csak nem nagyon régi alaplap)
És oda a Boot menübe hogy jutok be?
Elnézést de nagyon kezdő vagyok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!