Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Erre a gépre xp-t akarok...

Erre a gépre xp-t akarok tenni de nem tudom hogy ez a rendszer kezeli-e a duplamagos procikat?

Figyelt kérdés

Egy xp professioinal 2008. sp3 ha tud valaki jó linket küldeni 4ever-hez?

Eddig Win 7 volt rajta

Adatok: AMD TK-57 dual core

Geforce 7000m/610

3 GB DDR 2-es ram

Azért szeretnék xp-t mert win heten 1 GB ramot alapból zabál. Nem akarom nagy játékokra de harry potter 6-ra meg satöbbi. Csak annyi a kérdésem hogy ki tudná ezt a konfigurációt használni az xp?

2012. máj. 12. 22:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10-nél a pont. Egy otthoni felhasználónak nem számít a céges környezet, ahogy itt egyikünknek sem. Ha szervert üzemeltetnék, én is *NIX -ban gondolkodnék.

Az is köztudomású, hogy minden második MS oprendszer egy hulladék, de csak mert te foggal-körömmel véded az XP-t, attól az még elavult marad. Ha megvan alá a vas, a legtöbbünk nem fogja az elavult XP-t ajánlani, egyszerűen pont azért mert elavult és a 7 jobb nála. Jobb használni. Szerintem pont az Aero miatt, ahol lehet úgy multitaszkolni, hogy nem esik szét az ablakkezelő. Kíváncsi lennék, hogy próbáltad-e egyáltalán, vagy csak mint sokan, te is netes cikkek, rosszabb esetben pletykák alapján szidod-e. :) Végül is mindegy, leírtuk az álláspontunk, a kérdező majd eldönti mi kell neki.

Engem meg nem tudsz (és felesleges is) meggyőzni, mert csak a tapasztalatomra adok, ami azt bizonyítja, hogy a 7 jobb otthoni felhasználásra. (bár SP1 óta használtam Vistát, ami szintén stabil volt nekem igaz, szerencsére jó drivereim is voltak a hardverhez)

2012. máj. 13. 00:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Győzködjön téged a fene, neked is megvannak a saját szempontjaid, nekem is. Ha a személyeskedést félreteszed még talán érdemi vita is lehetett volna a dologból (lásd: itt, a gyakin: Win7 alatt nem megy ez, nem megy az by: homeuser + a driver nélküli isten-tudja-honnan-szedett-made-in-dzsunka-hardvere), de kutyába nem megyek le, ha nem haragszol :)

Nekem saját tapasztalataim által megalapozott véleményem, hogy a win7 még nem kiforrott. (Elég régóta koptatom a különböző gépek billentyűit, hogy tudjam: mendemondákra, újságban "tesznek" álcázott fizetett hírdetésekre, fórumok ismeretlen tapasztalattal rendelkező megmondóembereire nem hallgatunk) Tény, hogy vonzó az átlagos juzernek, az is tény, hogy pár újdonsága esetleg hasznos lehet a későbbiekben (ha stabil lesz), viszont számomra az is tény, hogy user asztali vasára se tenném, mivel jelenleg csak a "csicsamicsa" több.

(viszont ha már csicsamicsa, akkor legalább legyen használható valamelyest, tehát: X-en compiz + emerald + cairo-dock :D :)

2012. máj. 13. 02:07
 13/13 lindmayer ***** válasza:

nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem a hetes az elmúlt 1 évben egyszer sem fagyott le(kék halál meg egyáltalán nem volt), míg azért az xp-nél ez többször is előfordult

és az otthoni környezetben kevesebb stabilitási probléma van a hetes esetén, akkor talán céges környezetben, ahol nagyobb hozzáértők dolgoznak miért lenne nagyobb a probléma

céges környezetben azt el kell mondani, hogy azért nem fognak lecserélni csak egy operációs rendszert(fizetős verzió), ha megvan a hardver és hozzá már vettek egyet

hanem az új gépekkel kell úgyis új rendszert venni(általában oem-et vesznek), és akkor lehet eldönteni hogy átállnak-e a hetesre vagy sem(ma már ugyan nem választhatnak xp-t, de 1-2 évvel ezelőtt még igen), és mivel egy gépet akár 5-6 évig is használnak, ez egy igen lassú folyamat

igaz, hogy pár régi eszközöz nincs driver(pl régi nem-usb-s nyomtatók), attól még ugyanazok a funkciók meg vannak a hetesben is: lehet hogy másképp kell bekapcsolni, de be lehet kapcsolni

amúgy meg lehet hogy az xp kevesebb memóriát fogyaszt, de a sok biztonsági frissítéssel az amúgy is pocsékul kezelt többmagos processzorokat jobban leterheli, mint a hetes

2012. máj. 13. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!