Miért használja mindenki a microsoft office-t?
Nagy a marketingje, és rengeteg új gépen elő is van telepítve. Mondjuk sztem a mai világban ahol a filmek, zenék, játékok is több gigát (akár több tizet) elfoglalnak, és a merevlemezek is 250-500GB körül vannak, ott nek az office lesz a probléma.
Amúgymeg tényleg az emberek 90%-a ingyen letölti valahonnan.
De egyet nem értek...azt mondod hogy "fújj MS.O." de mégis azt használod Libre helyett..akkor most hol a probléma?
tehát én senki vagyok :D
libbreoffice-t használok már egy éve
Magyarországon az iskolákban nem szövegszerkesztést meg táblázatkezelést tanítanak, hanem wordöt meg excelt... Az emberek többsége pedig örül, hogy elboldogul a géppel, nemhogy 3 cm-mel arrébb legyen ugyanaz a menüpont.
Nem véletlen, hogy a Tisztaszoftver program megszüntetésének hírére ugrott a Microsoft és lett folytatás, mert továbbra is érdeke, hogy "ms office-zombikat" neveljen a magyar oktatás.
Az igaz, hogy egy átlagfelhasználó lopja az office-t, de a cégek, ahol az ms-zombik dolgoznak, megveszik eredetiben, még így is megéri.
Libreofficet használok már 2011 óta ( az előtt meg nem volt telepítve irodai programcsomag).
Az informatikaoktatásunknak "köszönhetően" nem is nagyon ismernek mást csak a m$ officet - holott libren kívül még van jó pár alternatíva - ha a vásárolt géppel együtt jutottak hozzá akkor fizettek érte , mert a gép árába bent van az operációs rendszer és az office ára is. Egyébként a legtöbb ember se előbbiért se utóbbiért nem fizet , én m$ terméket se használok , sokkal jobban tetszik a nyílt forráskódú warezmentes "világ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!