Mit tegyek, hogy a videólejátszás végre normális legyen? (Többi lent)
Akár neten, akár gépről HD vagy egyéb felbontású videót akarok nézni, állandóan kockás a kép.
Van fent K-lite, a legújabb, de már enélkül is próbáltam.
Ami videólejátszó létezik (VLC, Splash etc.) minddel ugyan ezt csinálja.
Az nvidia progijában már beállítottam, hogy az nvidia videókártyával indítsa a lejátszó programot, de még sem így tesz.
Ezt csak amiatt akartam,, hátha az szebb képet ad.
Bár nem hiszem, hogy az inteles HD chip ne tudná ezt, mikor a COD MW 2-őt is simán viszi minimumon, max felbontással (csak kipróbáltam, mit is tud...).
Egyszerűen nem tudom, mit kellene tenni, Win 7 újratelepítés nem oldotta meg eddig, mondjuk nem is emiatt került sor a reinstallra.
A legfrissebb driver van fent mindenből.
Nem tudom, mit tegyek, de nagyon zavar az a sok kocka, még élsimításokkal is rossz, főleg fekete kép esetén (éjszakai jelenetek pl.).
A gépem bőven bírja, egyébként a sima dvdrip filmekkel is ugyan ez a baj, ha kiírom őket és DVD lejátszóba teszem, ott minden oké.
Csak a filmekkel van ez, szóval lehet, hogy más codec pack kellene?
Sajna csak ilyen hosszan tudtam részletezni, talán több okosságot tudtok így mondani :)
Na, kipróbáltam a Transformers et FULL HD ban és 60 % fölé még nem ment....
miért, annyira gagyi lenne a proci vagy mi?
Nehogy már amiatt legyen kockás egy sima 640-480-as videó....
Na várjál, megforditom neked ezt az elgondolást... ha 640*480 a videó akkor meg már ne legyen 60% a cpu.
Codek, driver gond lesz. végig kell bogarászni a gépet, nem kapott meg drivert ami kell neki, kodek keveredve van, valami nem okés.
Eszközkezelőben minden rendben?
Meg most kezdem elvesziteni a fonalat ahogy alaposabban olvaslak, szóval a 640*480 fényképezőgéppel készitett videó (mondjuk) miért ne lehetne kockás? Az olyan.
Itt az a kérdés hogy a full hd is kockás?
Igen, eszközkezelőben minden jó, és minden driverből a lehető legfrissebb van fent.
Amúgy 1920x1080-ra értettem a 60%-os CPU használatot. Még egy sima family guy videónál is lehet látni, pl. jelenet váltáskor, hogy ,,csúszva" megy át kép.
Én soha nem írtam fényképezőgépről..:D....
Az egy dvdrip, egy hétköznapi avi film akár.
Most ne ugrálj itt a videóformátumok között te okos mert nem tudom követni.
A 640*480 dvdrip biztos hogy nem egy profi munka, igy azt most vegyük is ki ebböl.
A fullHD legyen kiindulási alap, hogy az miért kockás.
Távolits el minden utólag telepitett lejátszót, kodekpackot, tedd újra a vga drivert, telepitsd a k-lite-t, majd ezzel próbáld ki a lejátszást: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!