Ha letöltöm a windowst, akkor hány gépre telepíthetem? Vannak ilyen korlátozások?
Ha LETÖLTÖD, akkor már úgyis loptál, akkor már tökmindegy mennyire telepíted. Egyik sem fogja visszaírni a CD/DVD-re, hogy hányszor lett telepítve...
Ha megveszed, akkor viszont nem tudod akárhányszor aktiválni.
Vajon mikor fogják már fel, hogy a Windows nem ingyenes rendszer, tehát nem úgy megy, hogy letöltöd és kész...
Ha letöltöd a windowst, akkor már így is úgy is ILLEGÁLIS, tehát szinte mindegy hány gépre teszed fel.
Szóval, ha LEGÁLIS akarsz lenni, akkor:
- Megveszed OEM változatban a géppel együtt elég drágán. Ekkor csak azon a gépen használhatod és gépcsere esetén ÚJAT KELL VENNED.
- Megveszed dobozos verzióban POFÁTLANUL drágán. Ilyenkor már átviheted másik gépre, ha gépet cserélsz, de egyszerre akkor is csak EGY GÉPEN használhatod.
- Vagy letöltesz egy Linuxot (Ubunti, Mint, OpenSuse, stb), felteszed annyi gépre, amennyire akarod és használod INGYEN és teljesen LEGÁLISAN. És közben elfelejtheded a vírusokat és még egy rakás más windows baromságot...
Hacsak nem vagy hardcore játékos és szeretnél legális lenni, én az utolsó opciót javaslom.
Egy kicsit módosítanék az előző bejegyzéshez.
A Win7 OEM vásárlása nincs már úgy géphez vagy valamilyen alkatrészhez kötve, mint régen volt. Megveheti önmagában is, de amelyik gépre először feltelepíti, annak elválaszthatatlan része lesz.
A gép leselejtezésével a program használati joga is elvész, illetve akkor, ha a gépet "megváltoztató" alkatrészcsere történik. Itt most nem vagyok 100%-osan biztos, de alaplap, HDD csere szerintem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!