Hogyan telepithetem fel a Windows XP-t ha most Windows 7-et hasznalok?
Win7 alól nem telepítünk !!
dos belép cd röl inditás particionál és telepit
Valószínűleg a SATA vezérlőd AHCI/RAID módban van, driver kell hozzá, amit floppy lemezről tudsz beadagolni neki, amikor az elején kiírja, hogy driver telepítéséhez nyomd meg az F6-ot.
A drivert az alaplapod gyártójának a honlapjáról tudod letölteni.
Az egész persze csak akkor működik, ha van floppy meghajtód.
Alternatíva lehet az nLite nevű progival személyre szabott XP telepítő készítése, amiben a driver már eleve benne van.
Talán egyszerűbb, ha a BIOS-ban a SATA vezérlőt IDE módra állítod, akkor nincs macera.
Első körben próbálj letölteni olyan XP-t, amibe eleve integrálva vannak frissítések, az SP3, no meg ami neked kell:újabb SATA driverek.
Ha a laptop nagyon friss drivert igényelne, akkor el kell készíteni egy olyan XP telepítő lemezt, amibe te beintegrálod a kívánt Sata drivert./ez elvileg letölthető a laptop gyártójának honlapjáról, ott ahol a többi driver is van/
A művelethez szükséges program az nLite.
"de mi pontosan ez a modszer..kerem magyarazzatok el mert nem vagyok egy pc zseni"
Azért raktam oda a linket, mert ott találsz ezer részletesebbnél részletesebb leírást.
Ha nem is érted meg, de tudod lépésről lépésre követni, már jó esélyed van a sikerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!