Mac OS X Lion pc-re?
Szeretném feltenni a OS-t mert az ipone-on is nagyon bejön
4 magos proci(Intel Q8400)4Gb ram. És a dmg -fájlt hogy simán kiírom és felteszem ? Meg Macra kellenek a driverek ? Help pls mert nagyon szeretném!
DMG fájlt Windows alatt nemigen fogsz írni 'asszem. :) Vannak ISO képek direkt ezen célból, amiket általában ellátnak rajongók által írt kextekkel (driver). De jó ha tudod, hogy egy /gyári/ OSX-et te az életben nem raksz fel PC-re. Speciálisan előkészített, BIOS-on is bootolható (a Mac gépeken ugye EFI fut régóta...), kextekkel megtömött OSX verziót kell szerezned. Ezek rendszerint Hackintosh néven futnak. Általában a legújabb OSX már rég nem a legújabb, mire használható állapotba hackelik és a használható hardverek száma is elég korlátozott. Mindent egybevéve, ha kitartó vagy és a konfigod is olyan, /talán/ össze tudod hozni, de azért túl sok reményt ne fűzz hozzá. Azt hallottam, hogy akiknek sikerült, azok elégedetten használják, de ugye ott meg a frissítésekkel vannak gondok néha. (vagy mindig?) Szerintem nem éri meg ráhackelni egy PC-re. A Mac egyik előnye, hogy viszonylag fix a hardver és ennélfogva a szoftver jól fut rajta. Ha ezt eldobod a rendszer alól, egy Windows-szintet sem elérő hackelt Unixot kapsz csicsás grafikus felülettel. :) (most ezzel lehet vitázni, de akkor is így van... :)
Többet nem tudok a témáról, biztos van aki jártasabb, de akkor is sokat kell vesződni vele.
Mint mondtam, eredeti Mac OS X -et nem fogsz tudni PC-re telepíteni. Egyszerűen nem működik vele. :)
A Mac randszerekben EFI van BIOS helyett (PC vonalon még csak most kezd népszerűsödni...), ami máshogy végzi a rendszerindítást. Továbbá ha látja a rendszer, hogy nem Mac hardveren fut, alapértelmezésben nem fut más gépen. Simán leáll hibaüzivel. Ezért kell "hackintosh" ha pc-n akarod futtatni. A többit pedig leírtam.
PC -n vagy Windowst, vagy Linuxot érdemes használni asztali oprendszernek. Azokhoz van megfelelő támogatás is. :) Ha ennyire OSX kell, érdemes lehet venned egy Mac -et is. :P Az más kérdés, hogy OSX -el vagy anélkül, túlárazott az egész. Ha ez nem zavar: [link]
Igenis megoldható hogy Mac fusson a PC-den , de javaslom h a Lion helyett inkább eg y Snow Leo-t rakj fel, mert sokkal több kextet írtak már hozzá és kiforrottab az egész!
A legegyszerűbb ha egy előre elkészítettet töltesz le, mert abban alapból van néhány kext!
Nekem is a videókártya ketje nem volt meg és az internet sem működött, Ígyhát visszatértem a Windows 7 re, de ha olyan a configod akkor neked működhet mind2 ő!
De javaslom h legalább egy core 2 duo és 2 giga ram legyen a gépedben és mielőtt neki vágsz nézz utána a kexteknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!