Hogy kell egy és a GIMP képszerkesztőnek milyen formátumú képek kellenek? Képet más formátumba tenni?
Évek óta használom a GIMP-et, ha valóban JPG a fájl, akkor gond nélkül meg kellene tudni nyitni vele. Milyen verziószámú GIMP-et használsz (nálam Windows7-en a 2.6.12-es van fent és remekül működik)?
Ha végképp nem akarja megnyitni, akkor szedd le az IrfanView nevű programot a netről meg a hozzá tartozó plugin csomagot, telepítsd fel. Nyisd meg az IrfanView-val a képet és a fájl menü save as pontjával mentsd el egy másik formátumba például png. Ha ezt sem nyitja meg a GIMP, akkor töröld le és próbálj valami másik képszerkesztőt használni (tudom javasolni a Pain.Net-et)
Én is már régóta használok gimp-et és olyan formátummal nem találkoztam amit ne tudott volna megnyitni.Rengeteg formátumot ismer.Egyedül a dds formátummal volt gond,de a Gimp hivatalos odaláról lehet dds plugint letölteni.Mondjuk nem tudom mi az oka hogy annak az egy formátumnak külön plugin-van és nem építik be gyárilag,de azt is tud.
Itt egy lista mit tud kezelni:
XCF .xcf/.xcf.gz/.gz/.xcfgz/ .xcf.bz2/.bz2/.xcfbz2/ .gbr/.gih/.pat
BMP .bmp/.dib
GIF .gif
HTML .htm/.html
ICO .ico
JPEG .jpg/.jpeg/.jpe
PNG .png
PNM .pnm/.ppm/.pbm/ .pgm/.pam
PS/EPS .ps/.eps
PSD .psd
TGA .tga
TIFF .tif/.tiff
XBM .xbm
XPM .xpm
DDS .dds
Továbbá:
.pix/.matte/.mask/.alpha/.als
.fli/.flc
.c/.h
.dcm/.dicom
.fit/.fits
.cel
.sgi/.rgb/.bw/.icon
.im1/.im8/.im24/im32/.ras/.rs
.pcx/.pcc
.xwd
Ezeket a formátumokat pedig csak olvasni tudja:
.g3
.wmf/.apm
.psp/.tub
.svg
Konvertálni más formátumba Gimp-ben meg csak annyi hogy megnyitod a képet,majd rá mész hogy mentés másként.Még a formátumot sem kell megadni,csak a név után beírod mondjuk kép.bmp.És a GIMP autómatikusan bmp formátumban ment,konvertálja.Esetleg felajánl konvertáláshoz beálíítási lehetőségeket és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!