Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Régi BOOT visszaállítása? Hogyan?

Régi BOOT visszaállítása? Hogyan?

Figyelt kérdés
A gépemen 11.04-es Ubuntu és egy Windows XP SP3 volt. Bootolás előtt kiadott egy lila képernyőt hogy válasszak mit akarok betölteni. A windows összeomlott ezért újra kellett raknom. Kimentettem a boot file-t, windows újraraktam és visszaraktam. Azóta rájöttem hogy az Ubuntus boot filet kellett volna :/ Hogyan tudnám visszaállítani az ubuntus op rendszer választót hogy ne csak a windows töltődjön be magától hanem választhassak?
2012. ápr. 8. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Ubuntu Live CD-ről bebootolsz, és grub-install, vagy csak valami recovery mód. Kérdés, hogy miért használ linuxot, aki nem ért hozzá.
2012. ápr. 8. 14:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Vajon minden ember úgy született hogy a windowst teljesen tökéletesen tudta kezelni?

Köszi a választ de a gyökérkedést kihagyhattad volna belőle. Azért használom mert minden program amit használni fogok érettségin az az Ubuntu csomagban van benne és azért is mert sokszor jobb és egyszerűbb mint a winfos.

2012. ápr. 8. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Gyökérkedés? Az lett volna gyökérkedés, azt írom, hogy minek nyúl számítógéphez az olyan, aki a google-t nem tudja használni. Egyébként azért írtam, mert az Ubuntu divatcikk, pedig egy rakás szemét. Ezek szerint már az iskolákba is beszivárgott. Éljen a magyar oktatási rendszer!
2012. ápr. 8. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Ugyan már. Gondoltam: a;ez gyorsabb lesz és hát igazam is lett b; ha valaki másnak ilyen problémája van és itt rákeres akkor talál valami hasznosat. Az Ubuntu sose lesz "divbatcikk" ahogy te gondolod. Amíg nem fogják a Photoshopot meg az összes többi nagy, ismert szoftvert átírni úgy hogy egy linuxon is menjen addig nem lesz az. És az emulátorok nem fognak ezen sokat segíteni. Nem szivárgott be az oktatási rendszerbe csak tudod van aki amúgy is linuxon érettségizett volna, azért Ubuntut használnak mert nekik ez megteszi. Nekik csak annyi kell hogy egy UNIX alapú rendszeren lehessen érettségizni.
2012. ápr. 8. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!