Hogyan oldjam meg, hogy rendszer újratelepítés nélkül a gépemen lévő Speakboard felolvasóprogram ismét működjön?
Még a múlt évben töltöttem le a programot 1.0.0.8 verzió.
Mivel tizen néhány napig működöt volna. Start -> Futtatás -> Regedit -ben átírtam a következő két fájlban a dátumokat:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{6C547B32-D6DF-4D51-A9EF-187BD459ED8F}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F9CE916E-21E8-4DF3-B048-A84D4131D495}]
Tökéletesen működött a program hónapokig!
Aztán egyik napról a másikra nem nyitotta meg a programot, olyan hibaüzeneteket írt ki, hogy nem talál audio kimenetet, hangkártyahiba... Nyilván lejárt az a 300 nap, amire a dátumot átírtam, mert a hangkártya jól működik. Megpróbáltam volna most ismét átírni a dátumot, de a {6C547B32-D6DF-4D51-A9EF-187BD459ED8F} és {F9CE916E-21E8-4DF3-B048-A84D4131D495} fájlok nincsenek meg, lehet akkor törlődtek még amikor átírtam vagy most, amikor lejárt.
Most, hogy nem működik minden megnyitás próbálkozáskor a Program Files/ Speakboard mappában újabb és újabb Damaged nevű fájlok jelennek meg, pl: "Damaged.3-f-7dc f.22" típus: "22 fájl" "36 kB". A Windows nem tudja megnyitni ezt a fájlt és nem ad rá ki megfelelő programot, így nem tudom elolvasni.
Letöltöttem a Craclock programot, ami direkt határidős programokra van, ha kijelölök vele egy programot, akkor a határidőt elkezdi visszafelé számlálni. Nem tudom, hogy jól állítottam -e be, de semmi. A hibaüzenet azóta nem jön ki, viszont ha megnyitom csak a Speakboard felirat jelenik meg a monitor közepén és ennyi. A tálcán csak az az ikon működik amivel betudom zárni a programot.
Uninstall a programhoz nincs! Ha Delete-vel törlöm csak a mappa törlődik a program telepítésekor a gépre került egyéb fájlok nem. Így, ha törölném és egy másik Speakboardot feltelepítenék a gépre két reget nem fogadna szerintem el!
Sokan keresünk müködö SpeakBoardot, én is már sok verziót letöltöttem... megigértem magamnak hogy ha találok egy müködö verziót megosztom minden forumon ahol mások is rátalálhatnak. Maradjatok seedben...Ezt a verziót nem kell installálni, csak elindítod, és megy.
ide regisztrálni kell
Ez is torrent, most kezdem seedelni a saját gépemröl...
Felraktam ide a progit, mert néha nemtudok seedelni, es 2 ora alatt vagy 30 letolto jött, én meg ugynézki passziv módban vagyok...
data szervere... /get/5321059/SpeakBoard_v1.0.0.10_portable.exe
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Van megoldás a speakboard problémájára. Amit egyszerűen azért nem lehet megtalálni, mert akik a módszer leírását készítették, ostoba módon írták le…
Több mint öt éve használom a speakbordot a módszer bevált.
A gond azzal van hogy uninstallnál valamiért képtelen kitörölni az említett két bejegyzést a regisztriből..
A megközelítés jó volt, és itt baltázzák el a leírások.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F9CE916E-21E8-4DF3-B048-A84D4131D495}
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{6C547B32-D6DF-4D51-A9EF-187BD459ED8F}
Ugorjunk a lista tetejére. Ha nincs ott
De nem kell nagyon megijedni csak kijelölni a kötőjelekkel elválasztott számsor első blokkját
Vagyis F9CE916E
Az f3 billentyű megnyomásával kereshetsz. Tedd be az elöbb lemásolt számsort
Meg is találja, ezzel a számsorral kezdődik a sor. Nem kell más csak del gombbal törölni ezt a hosszú sort…
De törlés előtt nézz át a másik oszlopba… ott van a file ahol ugye módosítod a dátumot
1.0.0,4
De megeshet, hogy itt van az
1.0.0.8
Is
Ha mégse akkor, ahogy az előbb most megkeressük a másik sort itt is csak a számsor első része kell.
6C547B32
Ha megvan ezt is töröld. Ha nincs akkor az előbbi F9CE916E es sorban volt mindkét szám
Ezzel készen van a regedit hiba, emiatt volt minden hiba.
Most már csaak törölnünk kell az
C:\Program Fi les (x86)\Speech Technology
könyvtárat, az egészet.
Fontos hogy törlés előtt ne legyen nyitva a World szövegszerkesztő, mert ha nyitva akkor nem enged törölni egy filet.
Törlés után telepítsd újra az egész spakbvoard –ot
Nevezd át az activate.exet. akár activate.ex_
Vagy én
Activate.ex
szoktam az is beválig
És ezzel kész
5 éve ezt a módszert használom.
Ez a két hosszú regedit bejegyzés okoz minden hibát.
Ha leáll 14 nap után, akkor ismételd meg az előzőeket és kész
Mivel azóta win 7 en használom a kompatibilitás beállítása is kellhet.
Én beállítottam a kompatibilitást így működik már 5 éve
Ha pedig már nincs meg a program, innen letöltheted…..
Ott is írnak egy módszert, kipróbáltam, de az hibás módszer! Viszont a program ugyanaz a verzió, amit én is használok. Így az én általam leírt módszerrel menni fog…
Win 8 és win 10 rendszeren is mennie kell ha a win7 rendszeremen a kompatibilitás beállítás megoldja a dolgot
Akinek kérdése van… írjon…
Kis kiegészítés, ami fontos, de lemaradt a leírásból…
Előfordul, hogy az óra mellett látszik a speakboard jele a program mégsem megy.
Ekkor kilépés majd megint elindítod. És menni fog!
Csak akkor kell újratelepíteni, ha az óra mellett már nem jelenik meg a speakboard jele! Ekkor telt lea 14 nap…
Ekkor újratelepíted, a fentiek szerint és menni fog. De amíg ott a jele akkor csak jobb katt a jelre kilépés és újraindítás kell…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!