Miért indul újra a gépem videószerkesztés közben?
Üdv!
Akárhányszor elindítom a PowerDirectort nevű progit 5-10 percig tudok szerkesztgetni utána pedig magától újraindul a gép, ezt mi okozhatja?
Előre is köszönöm a válaszokat!
SpeedFannal megnéztem és az alábbi adatokat írta:
System 41C
CPU 50C
AUX 48C
HD0 39C
Szeretem, amikor valaki egyből rávágja a "tutit"...
No, akkor szépen sorban:
- lehet túlterhelt tápegység, ami nem bírja a huzamosabb 100%-ra járatást.
- Lehet memória-gond akár az alaplapon, akár a videokátyán
- lehet GPU-probléma, túlhúzott videokari,
- lehet driver-gond, ezt egy up- vagy downgrade viszonylag hamar kideríti
- és igen, más mellett lehet melegedés is... Melegedhet a CPU (poros, vagy rosszul feltett borda, elégtelen venti, alulméretezett hűtő), lehet GPU (lásd az előbbieket), de lehet akár az északi híd hűtője is elmozdulva.
- lehet ez mellett az alaplapi segédtáp (CPU saját tápja), amelyben szép csendben kiszáradtak a kondenzátorok.
No, elég sok minden lehet. Ha elég neked ennyi, akkor tudod, hogy melyikkel mit csinálj. Ha kevés számodra az infó, akkor vidd szakemberhez a gépet, mert esetleg nagyobb kár lesz a házilagos javítási kísérletből, mint haszon.
Ne fogadjuk már el szentírásnak az alaplapi szenzorok adatait, amelyek a legjobb esetben is csak tájékoztató jellegűek.
Oké, kihajtva 55-öt mond a szenzor. Ez normális hőmérővel 35 és 65 fok között bármennyi lehet, de legalább még nem sül a proci, és a mérőfüst is benne marad.
Hány fokos a többi? Ha egyik sem melegszik fel nagyon (SppedFan pirossal jelzi), akkor próbáld meg a 4. válaszoló tanácsait.
-Videókártya driver frissítés
-Ha értesz hozzá: memóriát cseréld ki, vagy ha több van benne, vedd ki az egyiket.
-Ha a táp, azt nehezebb "diagnosztizálni"..
Más nagy processzorteljesítményt igénylő programmal nem indul újra?
Reggel tisztítgasd ki kicsit a gépet, főleg a hűtőrácsokat..
Ha hajlandó vagy rá próbálj ki másik videóvágót, ami kevesebb CPU-t eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!