Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy képről hogyan tudom...

Egy képről hogyan tudom eltüntetni a vízjelet?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Photoshop, neten van egy csomó tutorial.
2012. márc. 14. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Nehezen.
2012. márc. 14. 15:18
 3/9 anonim ***** válasza:

A legfontosabbat nem közölted, hogy a kép milyen formátumú.

Gondolom jpg, jpeg, vagy png.

A vízjel rendszerint áttetsző, ezért a mögöttes tartalom látszik, így az, ha megfelelő ismerettel rendelkezel valamelyik képszerkesztő szoftverrel kapcsolatban, akkor könnyen eltávolítható.

Én Photoshopot használok, és ilyen esetekben a clonestamp használata is eredményes lehet, vagy esetleg kijelölheted a vízjelet (vagy csak az éppen szerkesztendő részleteit), és a brightness, contrast, stauration, color balance megfelelő beállításaival is elég jó eredmény érhető el.

Ha a képformátum alkalmas rétegekben történő tárolásra (pl pdf), akkor ha szerencséd van, a vízjel külön rétegen is elhelyezkedhet. Ekkor csak az a réteget kell törölnöd, amin a vízjel van. Szvsz senki sem olyan buta, hogy vízjelet külön rétegen tároljon, így megkönnyítve annak eltávolítását.

Ha a fent említett módszerek nem vezetnek eredményre, akkor csak a vízjel mögött lévő tartalom teljes reprodukálása vezethet eredményre, ehhez viszont már eléggé járatosnak kell lenni a képszerkesztésben.

2012. márc. 14. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:

"képformátum alkalmas rétegekben történő tárolásra (pl pdf)"

A pdf nem kép formátum :-P ne keverd meg a kérdezőt ...

2012. márc. 14. 15:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Mac8!

Bocs, igazad van! Az dokumentum (Portable Document Format). Legközelebb megpróbálok jobban odafigyelni, mit is írok.

2012. márc. 14. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

(portable telepíteni sem kell!)

2012. márc. 14. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Teorex Inpaint 4.2 Portable

(5.35 MB)

Eltávolíthatjuk a felesleges vízjeleket, dátumokat is a képről és kijavíthatjuk a hibás képrészleteket is.

2012. márc. 14. 19:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom hogyan kell használni ez a programot :((
2012. márc. 15. 08:21
 9/9 anonim válasza:
Letöltöttem egy a Free Clone Stamp Tool progit, valaki segítene benne egy picit? :)
2016. aug. 29. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!