Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért olyan rettentő gagyi a...

Miért olyan rettentő gagyi a Linux?

Figyelt kérdés

Elnézést előre is minden Linux fantól!

Röviden:

1-2 évente rámjön az ötperc és mindenáron felszeretnék vakarni az aktuális gépeimre egy linuxot. Legyen az Ubuntu vagy annak változata, esetleg teljesen más disztró. A hatalmas lelkesedésnek aztán egy fixmbr és partícionálás vet véget, majd jót anyázok és 1-2 évig rá sem nézek.

Jelenleg 2 laptopra akartam tenni, de egyiken sem ment normálisan az energiagazdálkodás ami egy hordozható gépnél elég tré dolog. Nem tudom állítani se gyors gombbal, se menüből a fényerőt. A ventillátor sokkal többet pörög mint Win alatt, jobban melegszik. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Vagy rosszabb esetben nem ismeri fel a graf kártyát és nem megfelelően működik, lényegében lassú.

Egyik gépem AMD Turion + VIA chipset, a másik pedig P6100 + valami Intel alaplap. Mindkettő Packard Bell. Nem éppen egzotikus darabok. Órákig meg nincs kedvem hegeszteni a Linuxot, sok "bug"-al foglalkozó oldalt találtam. Nem is biztos hogy van érdemi megoldás. Mindenféle félálomban hegesztett open source driverek meg társaik. MEGUNTAM!

2012. márc. 6. 16:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ezeken sajnos én már túl vagyok. Biztosan egy igazán türelmes hozzá értő linuxos több sikert ér el vele mint én. Ezt nem is kétlem.
2012. márc. 6. 16:37
 12/18 anonim ***** válasza:
Jah ahogy fentebb írták nem a linuxszal van baj, hanem azzal aki használja. De igazából ha ennyire nem értesz az informatikához kár erőlködni ilyesmivel.
2012. márc. 7. 21:46
 13/18 A kérdező kommentje:

Mint ahogy a Windows nem egyenlő az informatikai tudással, úgy a Linux ismerete sem. Az nem hozzá értés, ha fórumokon össze szedett jött ment információkkal próbálkozol, barkóbázol, legózol és aztán vagy össze jön vagy nem.

A bajom azzal van, hogy egy operációs rendszert ne kelljen már annyira heggeszteni. Ha lenne időm és türelmem, akkor biztosan meg tudnám oldani, mert van annyi rutinom és tapasztalatom. Az már más kérdés, hogy nem vagyok toppon a Linux világában, mint egy Linux fan.

2012. márc. 8. 13:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a Mac-eket.

Azokat még a hülye is tudja használni. (Nem, ezt most tényleg nem személyesen rád értettem! Sajnos tényleg vannak olyan analfabéták, akiknek még a Windows is nehéz!)

2012. márc. 8. 15:30
 15/18 anonim ***** válasza:
+ A legtöbb esetben a linuxot sem kell hegeszteni, tökéletesen szokott működni, elég nagy százalékban.
2012. márc. 8. 15:31
 16/18 kovpet ***** válasza:
Nem a víz a hülye ha a kacsa nem tud úszni :)
2012. márc. 8. 18:22
 17/18 anonim ***** válasza:
28%

# 13

Ha a linuxot heggesztgetni kell akkor ott általában vagy az a helyzet hogy:

- ócska kókány dzsunka hardvereid vannak, amik valszeg windózer alatt sem menne knormálisan

- vagypedig nem értesz hozzá.

Ez utóbbit valószínűsítem mert a hsz-eidből is csak sugárzik hogy egy debil vagy. És mint már írták ha nem értesz hozzá ne foglalkozz ilyesmivel, főleg ne ócsárold, mert ezzel a saját magad égeted. Azt is megkockáztatom hoyg még ki sem próbáltad cska az ilovemicrosoft.hu- azt olvastad hogy a linux gagyi mert heggeszteni kell, meg mert azt nem a microsoft gyártja és itt trollkodsz.

2012. márc. 8. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem ez úgy tűnik, mintha inkább le akarnád járatni a linuxot.

Nekem tökéletesen működik minden a gépemen, zenestúdiózok rajta, szóval :D

Egyébként a titok annyi, hogy amúgy is fos laptopot nem szereti a linux.

Amiket vehetsz: IBM/Lenovo Thinkpad, HP/compaq, DELL (annyira azért nem 100% kompatibilis ahogy ők reklámozzák...) Lemote Yeelong (mips porcesszorral) arm- porcesszorosok közül az összes jó. System76 és még az apple gépek is. Szóval nem kell itt beszarni. Nekem egyébként compaq van.

2014. febr. 9. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!