Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Rakjak Linux rendszert a...

Rakjak Linux rendszert a laptopomra?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Van egy acer aspire 5315-öm amin vista fut...Nos nem lassú vele de meguntam a windows adta "szolgáltatásnak" nevezett hülyeséget és szeretnék Linuxra váltani!Régebben nagy gémmer voltam de most már nem érdekelnek anyira a játékok!!!Inkább az internet és a zene.A játékok közül is csak a minecraft és a cs 1.6!A kérdésem hogy megéri e rárakni egy Linuxot!És hogy ugye adtak a leptophoz egy telepítő CD-t amin mindenféle driverek vannak ien wifi-hez meg hasonlók!Hanghoz, videókártyához és hogy az Linuxon nem probléma?Vagy tudtok erre a leptopra Linux csomagot?Ha tudtok küldenétek?Köszi a segítséget!Sziasztok!
2012. márc. 4. 15:36
 1/8 A kérdező kommentje:
Meg az és érdekelne hogy mien Linux lenne jó!Ubuntu esetleg Mandriva?
2012. márc. 4. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:

A linux elég sok cuccot felismer, nem fog kelleni driver.

Próbáld ki az Ubuntut vagy a Mint-et, megéri.

2012. márc. 4. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Az eszközök döntő többségét alapból ismeri a Linux. Drivert külön csak nagyon egzotikus cuccokhoz kell külön felrakni.

Próbáld ki nyugodtan a Linuxot, internetezésre, zenére, filmnézésre tökéletes! Minecraft megy rajta, szerintem a cs is, bár azt én nem próbáltam.

Linux Mint, Ubuntu (ha meg tudsz barátkozni a Unity felülettel), OpenSuse - ezeket javaslom. Ja, és kérdezz bátran Linuxos fórumokon is, a legtöbb Linuxos segítőkész ember.

2012. márc. 4. 16:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Mandriva is jó, meg bármi, amit kitalálsz, a nagyon kocka disztribúciók kivételével.
2012. márc. 4. 20:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Felraktam és nagyon tetszik!!!De tényleg!!!Jó gyors és könnyen kezelhető!És az össze driverem felismerte!<3<3 ráadásul van android markethez hasonlo "linux market" amiböl minden fontos alkalmazás elérhető!Csak ajánlom nagyon jóó!
2012. márc. 5. 14:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Még 1 kérdés!Mi a különbség a 32bit es és a 64bit es között?
2012. márc. 5. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Az, hogy a programkódot milyen procira fordították. 32 bites programok mennek a 64 bites rendszeren, de fordítva nem igaz.

Linuxból a 32 bites még szerencsésebb választás. Persze kérdés, hogy mennyi memória van a gépedben. A 64 bites is jó, de pl. a Flash 64 bites Linuxon nagyon instabil (ez persze már az Adobe hibája)

2012. márc. 5. 16:07
 8/8 anonim ***** válasza:

A linuxoknál nem kérdés, hogy mennyi a memória! :)

Ugyanis sok esetben a 32 bites kernelek is PAE kiegészítővel vannak fordítva, vagy ha mégsem, akkor könnyen újra lehet fordítani. ( [link]

Az Ubuntu ha jól rémlik 64 GB-ig tudja a 32 bites verzióval is kezelni a memóriát. :)

2012. márc. 5. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!