Rakjak Linux rendszert a laptopomra?
A linux elég sok cuccot felismer, nem fog kelleni driver.
Próbáld ki az Ubuntut vagy a Mint-et, megéri.
Az eszközök döntő többségét alapból ismeri a Linux. Drivert külön csak nagyon egzotikus cuccokhoz kell külön felrakni.
Próbáld ki nyugodtan a Linuxot, internetezésre, zenére, filmnézésre tökéletes! Minecraft megy rajta, szerintem a cs is, bár azt én nem próbáltam.
Linux Mint, Ubuntu (ha meg tudsz barátkozni a Unity felülettel), OpenSuse - ezeket javaslom. Ja, és kérdezz bátran Linuxos fórumokon is, a legtöbb Linuxos segítőkész ember.
Az, hogy a programkódot milyen procira fordították. 32 bites programok mennek a 64 bites rendszeren, de fordítva nem igaz.
Linuxból a 32 bites még szerencsésebb választás. Persze kérdés, hogy mennyi memória van a gépedben. A 64 bites is jó, de pl. a Flash 64 bites Linuxon nagyon instabil (ez persze már az Adobe hibája)
A linuxoknál nem kérdés, hogy mennyi a memória! :)
Ugyanis sok esetben a 32 bites kernelek is PAE kiegészítővel vannak fordítva, vagy ha mégsem, akkor könnyen újra lehet fordítani. ( [link]
Az Ubuntu ha jól rémlik 64 GB-ig tudja a 32 bites verzióval is kezelni a memóriát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!