Windows 7 nél mit jelent az "OEM" jelző?
Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 10:20
11/19 anonim válasza:
Ez igaz amúgy, hogy simán lehet aktiválni az OEM-et másik gépen. Ha nem megy neten, akkor telefonálni kell, első körben az automatával kell "beszélni" (pötyögni), ha ez sem megy, akkor törtmagyarul beszélő (indiai?) ügyintézőnek el kell mondani, hogy nagyon tönkrement a gép, és kellett új... Azt hiszem ilyenkor törlik azt, hogy már van egy adott hardware ID-hez aktiválva, és újra működik :)
12/19 anonim válasza:
Én tippelgetés helyett egy cikket linkelek, érdemes elolvasni a hozzászólásokat is(egyes válaszolóknak sem ártana)
De röviden:az OEM Win 7 csak egyetlen gépre tehető fel hivatalosan. Gépcsere esetén újra meg kell venni.
13/19 anonim válasza:
Nyilván ha valami tönkre megy a gépbe akkor akár a nagyobb alkatrészcsere is megengedett.
És ha én egy teljesen másik gépre telepítem, akkor mi van?
Erre válaszolhatna valaki.
Mert szerintem ezt sehogy nem tudják ellenőrizni!
???
14/19 A kérdező kommentje:
valami olyat is hallottam hogy az alaplaphoz van valahogyan kötve valami kódot küld el az alaplapról a microsoftnak a rendszer kódjával eggyütt de most ha betojik a gépbn egy alaplap fizessen a felhasználó dupla annyit? :/
2012. febr. 7. 14:04
15/19 anonim válasza:
Na.
Ezt érdemes végigolvasni.
Itt kiderül minden.
Egy rakás embernek sikerült újból aktiválnia.
Úgy mint nekem az is az XP-met.
Üdv.
16/19 anonim válasza:
"De röviden:az OEM Win 7 csak egyetlen gépre tehető fel hivatalosan. Gépcsere esetén újra meg kell venni."
Hivatalosan... De amit leírtam, az meg egy működő megoldás.
17/19 anonim válasza:
Ok, az is hasznos információ, de az OEM meg ugye azt jelenti nagyjából, amit idéztél. /lásd a kérdést....:)
18/19 anonim válasza:
Nekem is oem van alaplap csere után telon tudod aktiválni mert nem fogadja el a kulcsot, kb 10 percel tovább tart a telepítés
19/19 anonim válasza:
XP-nél, mivel ott már lejárt a támogatás, van ezért még lehetőség arra, hogy telefonon újra beaktiváljam a kódot? mint pl régen alaplap vagy teljes gépcserénél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!