Windows 7 nél mit jelent az "OEM" jelző?
Röviden, tömören: Zacskós
Kapsz egy lemezt, egy matricát, meg egy pár oldalas füzetet hozzá, egy zacsiban.
Ennyi.
(Van dobozos is belőle, azzal van más is)
"de ezt is telepíthetem több gépre igaz?"
Nem. De a dobozos is egy időben csak egy gépen lehet rajta. Ebből adódik, hogy az OEM-et csak azon a gépen használhatod, amelyikkel vetted (ezt nem is adhatnának külön!), a dobozost pedig a gép lecserélése után az új gépen is használhatod.
Szerintem a Licenc csak egy gépre szól!
Természetesen gép csere esetén aktiválhatod az új gépre is.
A dobozosban semmi extra nincs, szerintem nem ér annyit, van benne vastagabb felhasználói kézikönyv meg ilyen baro*ságok.(tokban van a lemez)
Elvileg igen,OEM-et magába nem is lehetne venni, csak a összerakott géppel.
De ezt senki sem tartja be.
Nekem is pl. OEM XP-van, magába vettem, már a harmadik gépen megy, a matrica meg meg ott van a lemez mellett bontatlanul.
Ennyit erről.
Igen aktiváltam, először nem engedte kiírta hogy telefonálnom kell mert nem tudom neten aktiválni..., hívtam a megadott számot, mondtam nekik nem engedi aktiválni mert kicseréltem ezt azt a gépemben, megadtam nekik a serial.key-ből pár számot, ők pedig kapcsoltak egy gépet aki diktált egy kódsort amit be kellet írnom, azóta is megy.
Simán frissítem!
Venne a nyavaja dobozost.
De javítson ki az akinek más tapasztalata van.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!