Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi az a WindowsOS. Exe a...

Mi az a WindowsOS. Exe a feladatkezelőben?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 15:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy szép kis vírus.
2012. jan. 31. 15:12
 2/9 A kérdező kommentje:
És tudnál valamit ajánlani amivel el tudom távolítani?
2012. jan. 31. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy az ismert vírusirtókat végigpróbáltad, és egyik se boldogult vele.

Mondjuk távolítsd el manuálisan. Először derítsd ki, hogy hol van, és mi indítja el.

Ha látszik a CCleanerben az automatikusan induló cuccok között, akkor onnan könnyű kitörölni. Ha esetleg szolgáltatásként van regisztrálva, akkor parancssorból "sc delete" paranccsal tudod kiiktatni.

Ha az indítása ki van iktatva, akkor újraindítás után ki lehet törölni. Jobbklikk a fájlra, majd törlés. Az elérési útját onnan tudod, hogy megnézted még a feladatkezelőben, amikor még futott (jobbklikk, tulajdonságok).

2012. jan. 31. 16:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Benn van a CCleaner-be de amikor kivettem feloldotta magát és megint engedélyezve lett hogy induljon a számítógéppel együtt.
2012. jan. 31. 16:53
 5/9 A kérdező kommentje:
De az megvan hogy hol van a vírus. Ki is tudom törölni de visszahozza magát.
2012. jan. 31. 17:42
 6/9 anonim ***** válasza:

1. Feladatkezelőben állítsd le.

2. Töröld CCleanerből.

3. Töröld magát a fájlt.

4. Indítsd újra a gépet.

Így is visszajön?

2012. jan. 31. 18:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Miután kitörlöm egyből visszajön a file a gépre meg ha leállítom a feladatkezelőben akkor is visszajön.
2012. jan. 31. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor valószínűleg szolgáltatásként regisztrálva van.

Sajátgépre jobbklikk -> kezelés. Utána szolgáltatások. Keresd ki a listán (eltarthat egy darabig). A lista egyes elemein duplaklikkelve előhozhatod az elem tulajdonságait. Így néz ki az ablak:

[link]

(Az én képemen egy egészséges rendszerszolgáltatás látható, nem a te vírusod természetesen.)

Olyat keress, ami az ALSÓ bekarikázott résznél a vírust indítja. Ha megtaláltad, a FELSŐ bekarikázott résznél olvasd le a nevét.

Ha megvan a név (például "QQRIQ"), akkor Start menü -> kellékek -> parancssor. Oda írd be, hogy "sc delete qqriq". Utána enter.

Ha eddig eljutottál, akkor megint töröld CCleanerből, meg magát a fájlt is, és akkor elvileg nem jön vissza.

2012. jan. 31. 19:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem szolgáltatás nincs a listán.
2012. febr. 1. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!