Photoshopban hogyan készítsem el a körvonalat?
Tehát van egy rajzon, bescannelem, megnyitom photoshopban, és szeretném a vonalakat szép feketére meghúzni. Ti mit ajánlotok, vagy mit szoktatok használni? Esetleg vektoros rajzolást, mert ugye az a görbe vonalakhoz tökéletes.
Ha válaszoltok kérlek írjatok le egy menetet hogy hogyan csináljátok, lépésről-lépésre ha lehet :)
A Photoshop raszteres, ott képpontokkal dolgozol. Vektorosnál vannak vektorok, az viszont nem Photoshopban van, hanem Adobe Illustrator-ben.
PS-ben tollal végig kell rajzolni az összes vonalat, majd azt erősíteni. Vagy ha egyszínű a kép, színtartomány-kijelöléssel a színt kijelölni, majd a képkorrekciókban ráerősíteni.
én ilyen rajzok átrajzolásához a pentoolt használom, amihez itt van egy jó kis video : [link]
Pont egy rajzon mutatja be, uh még ide is vág :D
Azt elfelejtettem, hogy a videoval ellentétben, neked nem a shape layerst, hanem a path-ot kell választani, közvetlen mellette, így csak körvonalat kapsz, nem lesz kitöltve.
Ha megvan a körvonal, válassz ki egy neked megfelelő ecsetvastagságot, ugyan úgy convert point tool segítségével jobb klikk a kijelölésen, stroke path. Ott kiválasztod a brush opciót, és a már előre beállított ecsetvastagságú lesz a körvonal.
Ha valami nem megy, nyugodtan írj pm et és segítek, de ha kicsit próbálgatod, biztosa hamar kitapasztalod hogy is kell.
én csak simán varázspálcával kijelölném az összes tiszta részt amit nem akarok szinezni,kijelölés megfordítása,
esetleg szegély finomítása ha van rá szükség és elkezdenék szinezni, egy másik rétegen...
így nem tudsz kimenni a vonalból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!