Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshopban hogyan kell...

Martial Artist kérdése:

Photoshopban hogyan kell elmenteni több képet egyszerre egy db pdf dokumentumba?

Figyelt kérdés

van kb 10 képem, amit elszeretnék menteni pdf formátumba, de úgy g egy darab pdf dokumentumban legyen mind a 10.

Photoshop CS5 ös magyar verziót használok

2012. jan. 13. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom nem lehet. Használj Adobe Indesign-t, abban csinálsz 10 oldalt, berakod a képeket akár teljes lapként is, majd ott lehet pdf-be menteni.
2012. jan. 13. 18:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Letöltöttem az Adobe InDesign CS5-öt de nem tudom pdf ként lementeni a beszúrt képeket. Hogy csináljam? olyat írki mikor újat hozok létre hogy:

File/new/document-book-library

2012. jan. 14. 11:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Először létre kell hozni a new documentet. Megadod hogy 10 oldalas legyen, álló vagy fekvő. Ha a teljes lapot kitölti, akkor 0 margó, 0 hasáb. A program létrehoz 10 oldalt. Az eszköztárban a két átlóval áthúzott doboz ikonra kattintasz, és húzol egy akkora dobozt, ami kitölti a teljes lapot (kézzel is meg lehet adni a méretét. Ez a dobot jelzi a projectben a leendő képek helyét. Majd pedig ide behúzod vagy betallózod a képet. Ezt megcsinálod mind a tíz oldalon. Vagy pedig fogod a Master page-t, és ott egyszer megcsinálod a dobozt, és mind a tíz oldalt beállítod A Masterre, és akkor minden mesteroldal-beállítást megkap a mesteroldalként definiált oldal. Ha megvan, akkor lehet exportálni pdf-be (nem menteni, egyébként az Indesign egy kiadványszerkesztő, ebben készítik el az újságokat).
2012. jan. 14. 12:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha hibás a kép és leszeretnék itt fehér színnel festeni egy részét a képnek, akkor azt hogyan tehetem meg?
2012. jan. 14. 15:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt is megmondanád nekem h hogyan lehet azt megtenni h az maradjon a képből amit én kijelölök?
2012. jan. 14. 15:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kiválasztasz egy ecsetet, a színnél a fehér színt, és a Színmódban pedig a Normál-t. Majd lefested.

A kijelölésnél pedig többféleképpen is értelmezhető, például kijelölöd a megtartani kívánt területet, megfordítod a kijelölést majd ott radírral törölsz vagy rétegmaszkon fehérrel festesz. Vagy kijelölöd a megtartandó részt, majd egy új rétegre másolod vagy réteget hozol létre belőle, az előző réteget pedig eldobod.

2012. jan. 14. 19:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:D
2012. jan. 14. 19:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Lehetne még egy kérdésem?

Azt megtudom csinálni h olyan dokumentumot hozok létre amibe egyenként szúrok be pdf-eket, és utána elmentem egy pdf-be az oldalakat, de olyat h lehet csinálni h ha én egy 100 oldalas pdf dokumentumot akarok beszúrni, 100 oldalra, (és kicsit egyenként szerkeszteni őket) majd újra egy pdfbe elmenteni az összeset. Meg lehet ezt tenni?

2012. jan. 16. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!