Miért nem engedi bekapcsoljam az avastot?
09:22 vagyok. Vagy "gyárilag" rajta van a gépeden a Microsoft Security Essentials, ami szintén antivírus program, és amíg azt nem kapcsolod ki vagy uninstallálod (ezt én semmiképp se tenném), addig nem fog menni az Avast! Bár meg kell jegyezzem, ha 2 vírusirtód lenne, akkor amelyiket másodjára telepíted, automatikusan kilövi az elsőt.
Próbáld leszedni és újrarakni az Avast!-ot.
09:22 vagyok.
Vírusos a géped! A vírus nem engedi futni az Avast!-ot. Próbáld leszedni és újrarakni az Avast!-ot, és ha sikerül, csináltass vele teljes rendszervizsgálatot, lehetőleg csökkentett módban. Ez azt jelenti, hogy bekapcsoláskor nyomogasd az F8-at, kapsz egy DOS-os felületet, ott kiválasztod, a csökkentett módot, hálózat nélkül, és futtatod az Avast!-ot. Utána simán újraindítod a gépet normál módban. F8 és csökkentett mód csak akkor, ha úgy tűnik, működik az Avast! Vagyis nincs piros x, és automatikusan frissít, és futtatja is. Avast!-nál könnyű kideríteni, hogy jól működik-e, mert hangosan is mondja, ha frissített. Ha nem mondja, gáz van.
Sok sikert!
Másik lehetőség, hogy akkor sürgősen valamelyik online antivírussal ellenőriztesd a géped, mert biztos, hogy vírusos, és a vírus nem engedi futni az antivírust! Egy tuti nem vírusos gépről szedj le bootolható rescue CD-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!