Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan amit a Firefox tud,...

Van olyan amit a Firefox tud, de a Google Chrome nem?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 22:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem csak a "Gagyi firefox meg egy lassú elavult korcs" mondat volt árulkodó a vegytisztán provokatív szándékról.

Az első válaszoló teljesen korrekten és részletesen kiterjedő választ adott, majd a zárására, elég-e ennyi, jött a kérdező fanboy-os, beszűkűlt csőlátása: NEM.

Az ilyen "szakértőket" úgysem tudod észérvvel meggyőzni, mert már nekifutásból csak kritizálni akarnak. Kérdést feltenni, és tisztességest választ várni viszont így alapjaiban okafogyott, meddő elvárás.

Adott két külön böngésző, más-más tulajdonságokkal.

Ha neked a Chrome jobban tetszik, még nem kéne lemenni focidrukker színvonalra, pártolhatsz valamit úgy is, ha nem "gagyi korcs"-ozol, mert ezzel csak annyit árulsz el, lövésed sincs a szakszerű összehasonlításhoz.

2012. júl. 3. 14:55
 12/15 A kérdező kommentje:

Már nagyon sok mindent tudok erről a témáról. :D Azt a hozzászólást már majdnem fél évvel ezelőtt írtam , azóta már más a belátásom. És 2012 januárjába nem volt ilyen jó a firefox mint most.

Firefox előnyei: testreszabható, gyors, sok kiegészítő, szinkronizálás(sync), adblock plus,kompatibilis=a legtöbb weboldal támogatja

Hátrányai: A kiegészítők sokszor nem kompatibilisek az új verzióva, több memóriát fogyaszt

2012. júl. 3. 15:48
 13/15 A kérdező kommentje:
A chrome-ban az nem tetszik, hogy túlságosan fapados. Testreszabni csak minimálisan lehet. És persze még ott van az a probléma is hogy állandóan jelentéseket küld a google-nak. Több bajom nincs vele. Nagyjából ugyanolyan gyors mint a ff. Az adblock mindkettőn jól működik és sok hasznos kiegészítő van.
2012. júl. 3. 15:53
 14/15 A kérdező kommentje:
A támogatottságról még annyit, hogy elvileg a chrome-t már többen használják mint a ff-ot és ugye minél többen használják annál jobban fogják támogatni. (persze amennyiben ezek az adatok megfelelnek a valóságnak) [link]
2012. júl. 3. 15:56
 15/15 anonim válasza:

Nos , az , hogy melyik a gyorsabb az rengeteg mindentől függhet (pl internet sebesség , processzorsebesség) , nekem erős gépem van , és úgy veszem észre , hogy a két fent említett böngésző gyorsasága között kb tizedmásodpercnyi eltérések vannak , szóval látványos különbség gyorsaság terén nincs. A firefox 29 elég jól személyre-szabható , jó a szinkronizálása is stb, egy mezei felhasználónak szerintem teljesen megfelelő. A Chrome-ot 2011 óta nem használtam , viszont chrome motorú böngészőket (Comodo dragon , sr ware iron , coolnovo,torch) portable verzióban igen. Nekem személy szerint az volt a bajom velük , hogy túlzottan minimalista a kezelőfelületük. Pl témának nevezik azt , hogy betesznek egy háttérképet a böngészőbe... De ez talán még a legkisebb baj vele (ezt csak azért írtam le , mert engem kifejezetten zavar a fapadosság). A kiegészítők révén belelehet iktatni néhány hiányzó alap funkciót (rss olvasás, torrent) , de még így is egy buta böngészővel álltam szemben , nem volt szimpatikus az sem , hogy minden adat egy helyre van mentve: a google fiókomba. Ezeken kívül eléggé pletykás is , mint egy vénasszony:) Nekem az opera a kedvencem , szinte minden téren egyedi böngésző VOLT , szerettem , még a kis idegesítő "dolgai" ellenére is. A régi operának sajnos leállították a fejlesztését , most egy operának maszkírozott chrome-ot tálaltak a felhasználóik elé , amit - bár nagyon lassan - de elmondásuk szerint megpróbálnak egyedi funkciókkal ellátni. Az , hogy mi lesz belőle még nem tudom.Kérdésre visszatérve , szerintem egyértelműen a firefox tud többet , bár mostanában már az is kezd hasonlítani a chromium browserekre.

A számomra legjobb "netezési élményt" úgy tudom elérni , hogy nem ragadok le egy böngészőnél , hanem kettővel (firefox , új opera) összedolgozok.

2014. máj. 23. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!