Pontosan hogy kell beállítani a routert?
Figyelt kérdés
vettem egy vezetéknélküli routert beállítottam ugy ahogy le volt írva ezen a gépen van is net de a másikon nincs pedig érzékeli de amikor csatlakozni akarok azt irja hogy hibát észlelt a routernél a router típuse egy tp link wr-340g2011. dec. 30. 13:04
1/7 Giannoka válasza:
érdemes a routeren DHCP-t bekapcsolni, ha nem értesz hozzá. a számítógépen pedig a TCP/IP beállításoknál dinamikusra tenni.
A többi beállítás pedig már szolgáltató, és alkalmazandó védelem függő.
2/7 A kérdező kommentje:
tcp/ip az be van állitva mindig lekéri most megprobálom beállítani azt a másikat
2011. dec. 30. 13:11
3/7 A kérdező kommentje:
most átom a dhcp alapból enable-n volt
2011. dec. 30. 13:12
4/7 A kérdező kommentje:
inkább valaki nem írná le elejétöl a végéig úgy hogy egy hülye is megértse?:)
2011. dec. 30. 13:30
5/7 A kérdező kommentje:
csak felhuzom magam ezzel is hiába állítom be úgy ahogy leírják nem jó már több oldal szerint is beállítottam de semmi
2011. dec. 30. 14:27
6/7 A kérdező kommentje:
egyébként amikor csatlakozni akarok 651-es hibakódot ír
2011. dec. 30. 15:23
7/7 Giannoka válasza:
nos, most akkor nézzük az elejéről a dolgot. Milyen elrendezésben vannak otthon az eszközeid.
azt tudjuk eddig, hogy van egy TP-Link routered és 2 pc-d amit szeretnél összemókulni.
Kérdéseim:
- Milyen internet szolgáltatód van? Ő "betárcsárós" PPPoe kapcsolaton hitelesít, vagy MAC cím alapján? esetleg nincs hitelesítés, csak bedugod a madzagot és már van is net?
- A gépeket hogy akarod kommunikációra bírni? melyik van közvetlenül rádugva a routerre, és melyik kommunikál WIFI-n? Esetleg mind a 2 WIFIs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!