Miért nem tudom felrakni a op rendszert, mi a baja, mit tegyek? PLS HELP!
Vettem egy gépet, összerakták. Gondoltam simán felrakok egy op rendszert, a windows 7et. Bekapcsoltam, kijött ez a szöveg: Reboot and select proper boot device insert boot media in selected boot device and press a key. Berakom a cdt, nyomogatom a gombokat, és semmi, folyton ezut rja minden sorba. Azt olvastam, hogy csak megkell nyitni a BIOST az F1 vagy a DEL gombbal, de semmit nem csinál.
Nem hittem volna, hogy ez ilyen nehéz. Ugye nem kell informatikus, megtudom csinálni?
Mi a gond, mit tegyek?
Pedig ahogy mondod, DEL vagy F1 és ott tudod beállítani, hogy CD-ről bootoljon és fel tudd telepíteni a WIN7-et.
Resetelsz és akkor mindjárt nyomod a kérdéses billentyűt és egyszer csak bent leszel a BIO-ban
Ez az?
- Be tudsz lépni egyáltalán a BIOS-ba?
Rosszul kiírt lemez készül akkor, amikor felmásolod a vinyóra a telepítőlemezt és utána visszamásolod egy lemezre. Na akkor rossz és nem tud róla bootoloni...
Előveszed a géphez mellékelt dokumentációt és elolvasod! Főként az alaplap kézikönyvére gondolok ebben az esetben. Ott le van írva, hogyan kell belépni a BIOS-ba, hogyan tudod elmenteni a beállításokat és az is kiderülhet, hogy hogyan tudod beállítani a BOOT sorrendet. Onnantól kezdve pedig, hogy ily módon megvilágosodtál, beteszed a meghajtóba az operációs rendszered telepítő lemezét, elindítod róla a gépet és követed a képernyőn megjelenő utasításokat, válaszolsz igényeidnek megfelelően a kérdésekre.
Ha pedig még ezek után sem megy, akkor kérj meg egy szakembert, hogy csinálja meg neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!