Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem tudom felrakni a op...

Miért nem tudom felrakni a op rendszert, mi a baja, mit tegyek? PLS HELP!

Figyelt kérdés

Vettem egy gépet, összerakták. Gondoltam simán felrakok egy op rendszert, a windows 7et. Bekapcsoltam, kijött ez a szöveg: Reboot and select proper boot device insert boot media in selected boot device and press a key. Berakom a cdt, nyomogatom a gombokat, és semmi, folyton ezut rja minden sorba. Azt olvastam, hogy csak megkell nyitni a BIOST az F1 vagy a DEL gombbal, de semmit nem csinál.

Nem hittem volna, hogy ez ilyen nehéz. Ugye nem kell informatikus, megtudom csinálni?

Mi a gond, mit tegyek?

2011. dec. 20. 17:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Pedig ahogy mondod, DEL vagy F1 és ott tudod beállítani, hogy CD-ről bootoljon és fel tudd telepíteni a WIN7-et.

Resetelsz és akkor mindjárt nyomod a kérdéses billentyűt és egyszer csak bent leszel a BIO-ban

2011. dec. 20. 17:26
 2/10 Jenci ***** válasza:
Az advanced menüpont alatt be kell állítani a boot sorrendnél,hogy a cd meghajtó legyen az első.Ennyi.
2011. dec. 20. 17:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Szóval reset, és tartsam lenyomva az F1est? Mert egyből az a kép jön be.
2011. dec. 20. 17:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Ok, átállíozzam, elmentettem, újraindul, és megint az a kép jön be...
2011. dec. 20. 17:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Hibás DVD maghajtó vagy rosszul kiírt telepítőlemez.
2011. dec. 20. 17:45
 6/10 Jenci ***** válasza:
Akkor be se tudsz lépni a BIOS-ba se?
2011. dec. 20. 17:45
 7/10 A kérdező kommentje:
rosszul kiírt? az lehet, nem tudom
2011. dec. 20. 17:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez az?

- Be tudsz lépni egyáltalán a BIOS-ba?

Rosszul kiírt lemez készül akkor, amikor felmásolod a vinyóra a telepítőlemezt és utána visszamásolod egy lemezre. Na akkor rossz és nem tud róla bootoloni...

2011. dec. 20. 17:51
 9/10 ejbenjaro ***** válasza:

Előveszed a géphez mellékelt dokumentációt és elolvasod! Főként az alaplap kézikönyvére gondolok ebben az esetben. Ott le van írva, hogyan kell belépni a BIOS-ba, hogyan tudod elmenteni a beállításokat és az is kiderülhet, hogy hogyan tudod beállítani a BOOT sorrendet. Onnantól kezdve pedig, hogy ily módon megvilágosodtál, beteszed a meghajtóba az operációs rendszered telepítő lemezét, elindítod róla a gépet és követed a képernyőn megjelenő utasításokat, válaszolsz igényeidnek megfelelően a kérdésekre.

Ha pedig még ezek után sem megy, akkor kérj meg egy szakembert, hogy csinálja meg neked.

2011. dec. 20. 17:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Sztem rossz a lemezed
2017. okt. 9. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!