Miért fogyaszt ennyit ez a kacat?
Win 7 64-bit van fenn, az új Internet Explorer 6 megnyitott füllel összesen !!!740!!! MB-ot eszik meg. Ez csak nekem tűnik kurv@ soknak???
A Windows zabálása pedig elrettentő példa is lehetne, mert csak úgy 3,16 GB RAM 12 óra működés után.
Hát normális az ilyen???
!!!740!!!...ez lóf@sz, nekem alapból elfogyaszt 1,5 gigát.
Amúgymeg, ez nem jelenti azt hogy annyit "fogyaszt", csak a windows lefoglalja magának a memória bizonyos százalékát, amit szükség esetén fel tud szabadítani a különböző alkalmazások számára.
Másrészt a böngészők is a ramra építenek, többnyire oda gyorsítótáraznak, így gyorsítva a használatóságukat (onekem perpill 7 ablakkal 500MB-t fogyaszt csak a böngésző)
Összességében sosem értettem miért baj a nagy ram fogyasztás bárminél, mivel a ram az egy tárhely, aminek egy része mindig üres, és a fel nem használt memória csak pazarlás.
A 3 giga fogyasztás már kicsit tényleg fura, de megoldás leet a megnézed feladatkezelőben hogy mi fogyasztja annyira, mert egyes programok képesek egy idő után elengedni magukat, meg a böngészőt is jó néha újraindítani hogy törlődjön a gyorsítótárazása.
IE6, mint új valami?
Ráadásul Win7-en?
Te valami hatalmas képzavarban vagy.
Amúgy meg 740MB nem sok...
A 12 óra használat utáni 3.16 sem vészes, de valószínűleg memory leak-es valamelyik program.
Itt megint fogalomzavar van... A Windóz nem vesz el az addig elfogyasztott memóriából, ha szükség van rá. Tapasztalat!
Nem azért fáj nekem, mert használja a RAM-om, hanem azért, mert emellett egyidőben még filmet kell konvertálnom, és 7zip-be tömörítek is, amihez ha nincs megfelelő memória mennyiség, alaposan belassul. És nekem sem mindegy, hogy a windows zabálása miatt 3 óra vagy 40 perc egy film kódolása...:S
"Itt megint fogalomzavar van... A Windóz nem vesz el az addig elfogyasztott memóriából, ha szükség van rá."
Jaja, zavar van, mert én pont nem ezt írtam.
Szerintem nem RAM hiány van, tehermentesítsd a CPU-t! A kódolást futtasd a GPU-n! Úgy egyébként is sokkal gyorsabban végzel (feltéve, ha nem valami Intel szörnyűség van a gépedben). Biztos, hogy nagyon fontos egyszerre tömöríteni és kódolni? Ha nem SSD-d van, akkor a merevlemez is lehet a lassulás oka. Két program is folyamatosan olvasná/írná a lemezt. Nem túl jó ötlet. 3GB RAM fogyasztás egyáltalán nem sok.
Én sem értem a problémát. Ha van egy 50 lóerős trabantom, akkor nem tudom bepakolni a családot + csomagokat + egy utánfutót 3 tonnás cuccal.
A böngésző fogyasztása nem áll egyenes arányban a megnyitott lapok számával.
Maga az alap oldal nem fogyaszt sokat. Erre jöhetnek a java scriptek, ismét nem sok, ha jól van megcsinálva. Aztán jön a sok hülye flash reklám + alkalmazás. Na az sokat zabál. Aztán ott van a hülye felhasználó probléma is aki ész nélkül telepíti a programokat és mindegyik szépen betelepül az IE alá.
Előbb utóbb azon kapja magát a kedves felhasználó, hogy vagy egy megnyitott fül, a képernyő felét a beépülő cuccok foglalják el a lap helyett és a háttérben is még vagy 50 progi zabálja a ramot a böngészőn keresztül.
Végezetül, a kódolásodat nem csak a RAM hiánya okozza. A kódolás számításigényes feladat, így a procit terheli leginkább. Vagyis ha a 6 fül tele van ugráló flash reklámokkal és a user még egy procit terhelő dolgot csinál (lásd pl tömörítés) akkor bizony elfogy az erő a trabiból.
Semmi személyeskedés, nem tudom milyen géped van, biztosan nagyon jó is, de mindenre nem képes egyszerre.
Egyébként nem tudom, hogy te most összeadtad-e az összes ie-s process-t vagy csak az egyik ennyit zabált, de ha az egyik, akkor az tényleg annak köszönhető, hogy még egy valag dolgot betölt a böngésző és nem azért mert hülye, azért mert a felhasználó mondta neki. Azt pedig még nem tudja vizsgálni, hogy a felhasználó akarta-e, csak azt tudja, hogy mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!