Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet windows7 mellé...

Hogyan lehet windows7 mellé ubuntut telepíteni sikeresen?

Figyelt kérdés
Sokat keresgettem de nem találtam olyat ahol jól leírják. Mi az a swap és minek kell? És hogyan kell 2 op. rendszert tenni 1 gépre?
2011. dec. 6. 05:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Kétfelé particionálod a lemezt és a másodikra rányomod az ubuntut. A swap meg a lapozófájloknak kell.
2011. dec. 6. 06:21
 2/3 anonim ***** válasza:

én azt tanultam hogy mindig előbb kell telepíteni az öregebb op rendszert vagyis:

1. Windows XP

2. Linux Mandriva/Ubuntu

3. Windows 7

2011. dec. 6. 06:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor én meg is cáfolnám amit tanultál (2.).

Lehet elméletben az van amit te mondtál, de gyakorlatban:

Ha felteszed az ubuntut és utánna teszel egy windowst, akkor az utóbbi felül fogja írni az ubuntu grub-ját, vagyis a rendszerindítót és induláskor nem fogja megkérdezni melyik induljon el, a windows lesz az alapértelmezett.

Válasz:

Amikor a windowst telepítetted biztosan láttad, hogy létrehoz 100Mb-os partíciót ami a rendszerfájloknak kell, valami efféle célt szolgál a swap is (cserehely).

A lényeg, amikor a linux telepítés elér a partícionáláshoz, ott kell neki létrehozni egy swap partíciót. Ezután létrehozol egy másik partíciót amire az ubuntut telepíted.

(Az már persze más kérdés, hogy jelenleg hogy van partícionálva a winyód.)

Ha nincs a windowsén kívül fölös partíciód és nem akarsz csinálni egyet, akkor egyszerűbb ha új ubuntut raksz fel, abban van "windows mellé" telepítés opció, így nem kell partícionálgatni.

2011. dec. 6. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!