Sony Vegas? Akik használják, milyennek találják?
Szeretném kérdezni, hogy mennyire tartják jó programnak azok, akik ismerik? Mennyire nehéz kezelni egy olyan embernek, akinek angol tudása csekély, s eddig csak a Movie Makerrel találkozott? (De azért igyekszik.) Úgy láttam, hogy jópofa effekteket lehet vele csinálni egy házi filmhez, de nem tudom, mennyire bonyolult, mivel nem nagyon használtam még ilyen programokat.
A válaszokat előre is köszönöm :)
Én inkább csak vágásra és egyszerűbb effektek készítésére használom. Szvsz a használata igen egyszerű.
Ha pedig jó vizuális effektkészítő alkalmazásra van szükséged, akkor sokkal jobb választás az Adobe After Effects.
Profi vágóként nekem nem túl szimpatikus a Vegas, de amatőr, ill. félprofi műveletekre alkalmas, és ezen a szinten tényleg jól is használható, sokat tudó program.
Szokni kell a kezelőfelületét, de ha az ember megszokta, akkor könnyedén használható.
És azokat az effekteket, amiket a Vegas tud, az tudja az After Effects is? És az sem túl bonyolult? Tulajdonképpen egy "házikészítésű" filmhez kellene néhány különleges effekt. (A Vegasban azokat néztem ki, mint például az időfagyasztás, klónozás, szellem-effekt és az ilyesmik. Nem tudom, hogy ezeket még milyen programmal tudom megcsinálni.)
Köszönöm az eddigi (és az új) válaszokat :)
Ilyen Effekteketek After Effects szoftverrel kéne készíteni. Bonyolultabb effektek készítésére a Vegas alkalmatlan.
A két szoftvert egyébként teljesen másra való.
Vegas: vágásra, egyszerű effektek készítésére
AE: Effektkészítő alkalmazás
AZ AE használata nagyon bonyolult, husszú idő elsajátítani.
Ajánlom figyelmedbe:
Ezen az oldalon található effekteket Vegassal nem fogod lekészíteni, egyszerűen azért mert nem ere való
Jaja, a videocopilot egy remek oldal, szédületesen sok anyaggal, nagyon sokat lehet tanulni, viszont a program alapjainak elsajátítása sem 2 perc. Lehet, hogy inkább meg kéne kérned valakit, hogy segítsen az effektezésben.
Konkrétan milyen effektusokat akarsz készíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!