Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért másol gyorsabban az...

Miért másol gyorsabban az X64-es Xp mint az X86-os?

Figyelt kérdés
Szóval Windows XP SP3 X86-om van és valamiért szar az adatátvitel. C partíció: 75 MB/s írás és olvasás, D partíció 35 MB/s írás és olvasás. Egyikről a másikra (mindegy honnan hová) 5-10 MB/s-el másol. Total Commanderrel megnöveltem a Buffert 10 MB-ra és 35 MB/s el sikerült másolni. És ez az 5-10 MB-os sebesség telepítéseknél is észrevehető (elég sok játékot szoktam felrakni és leszedni). Szóval felraktam egy angol X64-es XP-t és alapból 50-60 MB/s-el másolt. Miért? 32bit-es XP alatt alapból nem használja a winyó gyorsítótárát?
2011. nov. 24. 11:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

hdd nek 8mb chace ja van? akor azért lasu?

amugy 7200rmp s vagy 5400rmp s?

másolj programal ha azal gyorsabb

ram ból nemtudsz chace t csinálni azt csak a programjaid tudnak azért gyorsabb vagy a windows alapból

lehet bios ban kelene valamit átálítanod ha lehet de nemtudhatom látatlanba

2012. jan. 14. 09:39
 12/21 A kérdező kommentje:
Ok, köszi. A winyó egy Seagate Barracuda. 8 MB Cache, 7200 RPM. A lényeg hogy egy 32 bites Win7 alatt is gyorsan (40 MB felett) másol. XP-n viszont lassan. Nem a másolás a gond, hanem hogy telepíteni is lassan dolgozik. Felrakom az AVP3-at és 3 óra kell neki, mert a két partíció között nagyon lassú az adatátvitel. Bios-t, mindent néztem, de ha azzal lenne gond akkor a Win7 is lassan másolt volna. Nem tudom mi a gond, de kicsit bosszant. Ám TC-vel másolok 40 megával, de a telepítések lassúak... :-(
2012. jan. 14. 12:09
 13/21 A kérdező kommentje:
Mindkét partíció ugyanolyan bájt-nyira lett formázva(512 Alap). A C 50 GB, a D pedig 100 GB. Mégegy dolgot észrevettem: egy HDD teszt progi szerint a C meghajtó 75 Mb adatátvitelre képes, a D pedig 35. Kerestem hibás szektorokat, de nem volt. Mindegy hogyan formázom, nem jó... + A Teljesítmény és Kondíció is kíváló. Minden rendben sehol egy hibaüzenet, a lényeg hogy lassú. Nagyon örülnék az ötleteknek.
2012. jan. 14. 12:12
 14/21 anonim ***** válasza:

AHCI mód van biosban

nemtudom ha van AUTO lehetöség is

akor is kapcsold ki ha van OFF (DISABLE) lehetöség vagy ahci ról a másikra ted

mivel xp nem tudja normálisan kezelni ahci módót

az windows 7 mef vistához kell

probáld ki és ha edig ahci ben ment segítenie kell

de egyéb bios beálítástól is füg

mivel xp máshogy kezeli lemezeket mint windows 7

2012. jan. 14. 12:19
 15/21 anonim ***** válasza:
Viszont windows 7 en mef akor jó ha AHCI mód (mode) be van kapcsolva
2012. jan. 14. 12:20
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszi. Ám nem az ACPI-re gondoltál? AHCI-vel a Bios-ban még nem találkoztam. De megnézem kösz.
2012. jan. 16. 19:37
 17/21 anonim ***** válasza:

nem:)

hát ha nincs olyan lehetöség akkor régebbi alaplapod lehet

nálam ott van ahol sokk beálítás van egybe ömlesztve

valahol meg lemezeknél van ez a beállitás

hát én csak enyit tudtam most ehez hozászolni (ahci-t)

2012. jan. 16. 20:08
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Meg fogom nézni. Hátha van olyan funkciója. Egy Phoenix Award Bios-ról van szó egy ECS C51GM-M alaplapban. Ám számít az valamit hogy nemrég elkezdett olyakat írni a Hard Disk Sentinel hogy a számítógép és a lemez között adatátviteli hibák léptek fel. Kondíció 100%, Teljesítmény szintén 100. Lehet hogy elavult a kábel?
2012. jan. 17. 09:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Ide kábel?

azt nem árt cserélni akor

már volt ilyen sok

hát sata is tönkre mehet persze de még nem nagyonc látam

2012. jan. 17. 09:50
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha IDE akor érdemes cserélni

ha sata akor pedig kikéne probálni másikal ha van

persze ide is ha van másik megnézheted

viszont amugy ezt windows 7 en irta ki hdd sentinel?

vagy xp n? Ja 64 bit es xp :)

hát melyiken

2012. jan. 17. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!